Haha!

Håller på och städar just nu men fick ta en liten paus när jag hittade spexfotot från 9an, satt säkert i en minut och bara skrattade för mig själv...men visst är det rätt roligt!? Min gamla klass 9b, där kärnan av klassen känt varandra sedan lågstadiet och den andra hälften var folk som vi inte ens var säkra på vad de hette...

"Min" del av klassen ville göra temat "Fredagsmys med OLW", medan de andra ville vara terrorister (och DÄR besannades era fördommar!) ;)

Så, vi kombinerade det hela så det blev "Fredagsmys om det så är det sista jag gör", dvs om terroristerna dödade oss mysare...och ja vi sitter i en majbrasa, vi blev ju oense om bakgrunden också ;)

Slutspurt

Hej!
Har tänkt att gå in här i några dagar nu och skriva något men inte blivit av helt enkelt. Det har varit helt sjukt i skolan nu, mattenationella i fredags, prov på kärnfysik igår, och på fredag har jag en kemikomplettering...inget stort men har verkligen problem med kemin alltså...planen var att jag skulle plugga kemi nu och sedan dra hem till Lovisa i klassen inför Brännbollen ikväll, men jag vet inte om jag orkar. Vill inte komma långt senare än de andra eftersom jag vill hinna plugga.
 
Imorgon efter skolan ska jag räkna folk i 3 timmar igen, så det kommer inte finnas så mycket tid till plugg. ÅH låt veckan ta slut bara!! Nästa vecka blir kul, Krampen, nationaldag, avslutning och ja, FEST! I för sig blir det fest på fredag också eftersom en kompis fyller  18 imorgon, men nästa vecka kommer bli grym också!
Ha det bra, nu ska jag dyka ner i kemiboken medans regnet smattrar mot rutan.
 

Hehe...

Hej!
Vill bara lägga mig i sängen och sova och vakna upp fredag eftermiddag när mattenationella är klart. Jag har ju glömt 90% av boken, HALLÅ!? Vad hände? Fastnar på varenda uppgift och får fråga läraren, detta ser ju ljust ut...
 
Men det kommer vara värt det när jag om drygt två veckor går ut från aulan och har klarat 2an. 3an kommer blir jobbig med projektarbete, men så grymt rolig samtidigt. 
 
 
Annars då? Jag var och röntgade mitt knä idag. Satt över 2 timmar i väntrummet utan mobilteckning (blyväggar pga strålningen) och kollade på ett program om igelkottar på svt 1 då de hade en tv där. Man fick inte ens kaffe! Spännande 2 timmar alltså... Men det gick bra hur som helst, och efter skolan gick jag upp på stan för lite shopping som belöning hehe ;)
 

Firade in sommaren idag

Detta gjordes med Alexandra och Sofia på Satins uteservering

Huvudvärk

Hej mina vänner!
Jag sitter hemma i sängen faktiskt. Var i skolan nu på förmiddagen men redan när jag gick upp i morse slog huvudvärken till. Har haft ont nästan varje dag i sen i måndags men nu har det blivit lite värre. Så jag kände att det inte var någon idé att vara kvar. Får dock dåligt samvete när jag hår hem/stannar hemma trots att jag mår dåligt, måste komma över det.

Dricker lite te som jag fick i present nu, brukar hjälpa mot huvudvärk ibland, men inte denna verkar det som...så jag får fortsätta ta det lilla idag och försöka plugga lite sen när jag vilat lite.


Haha, såg detta igår när jag gick till affären..ironi

Vill ha körkort och bil

Hej!
Klev lite motvilligt upp idag för körlektion 07:50, men som tur var gick den bra måste jag säga! Körde stadskörning med vänster och högersvängar vid trafikljus i morgonrusningstrafiken. Var riktigt mycket folk ute samt vägarbeten vid Resecentrum och otrevliga förare runt omkring, MEN jag var faktiskt rätt lugn. Fick även koder så att jag kan börja sitta med teorifrågor idag, något som min lärare glömt gett mig trots att jag frågat. 
 
Så nyss loggade jag in där och kollade för skoj skull hur många rätt jag har på ett teoriprovs-liknande test, och gissa vad!? 49/65! Utan att ha pluggat så speciellt mycket alls! Blev typ helt överlycklig, trots att det mesta av det förmodligen är ren tur. Flyttade även upp uppkörningen idag eftersom jag tyckte det låg lite nära i tiden. Nu känner jag mig dock lite dum som gjorde det, två stycken i klassen som har tagit körkort denna vecka! Vill också ha mitt, NU!!!!! :(
 
Sen när jag har körkort skulle jag väl kunna tänka mig att ha en sån här... Range Rover Evoque i rött eller vitt, grymt snygg bil! ;)

Tjejmiddag

Efter mycket dividerande fram och tillbaka om hur jag faktiskt skulle göra med firandet av mig själv så fick det ju bli en middag för mina två tjejgäng. Tyvärr kunde inte alla komma men så är det alltid. Mamma har varit så gullig de senaste dagarna och hjläp till och lagat mat, annars skulle alla gått hem hungriga kan jag säga! Själv hade jag gjort en tipspromenad, och det var inte lätt när jag tänkte att den skulle handla om mig. Kände mig rätt egoistisk när jag sa åt tjejerna att de skulle få gå ut i trädgården och svara på frågor om mig. Men jag är rätt säker på att de överlevde...
 
 
Tjejerna i klaasen har jag ju redan fått presenter av, vattenkokaren, kopparna och teet, och av mitt Tegnér-gäng fick jag en massa godis, nagellack, nagelglitter, te samt en bok med bilder från olika delar av mitt och Hannas liv. När jag kollar igenom den börjar det kännas lite bakom ögonen. Den var väldigt fin, jag älskar dig Hanna! 
 
 
 

Grillfest

Hej!
Hade en jättetrevlig dag igår i det soliga vädret med bra sällskap, ridning på Bianca och en cykelsväng med mamma.

På kvällen åkte jag ut till C för lite grillning och några öl med hans kompisar, hade verkligen supertrevligt!! Vi satt och snackade om det mesta innan de skulle gå ut och jag hem, kul för mig haha ;) Visserligen är jag 18 men jag har ju rätt mycket att stå i idag med tjejmiddag ikväll osv. så det var nog klokt att dra sig hemåt då.

Idag väntar städning och förberedelser, men det ska bli superkul! Ha en bra dag!

Varför svider det dåliga mer än vad det bra känns bra?

Igår fick jag tillbaka min utredande uppsats om svarta hål efter att min svenskalärare hade rättat den. Det enda som stod i den var ett "Bra" och sedan ett A i en cirkel på sista sidan. Kändes bra, jävligt bra till och med. Mitt första A. Så jag kanske har chans till en sådan fin bokstav i slutbetyg också, vem vet. Även om varenda kotte i klassen skulle få A på uppsatsen så skulle det kännas bra, mitt sjävlförtroende få sig en liten knuff. 
 
Idag fick jag tillbaka något annat, ett kemiprov jag skrev för några veckor sedan. Det kändes inte speciellt bra på det men jag visste åtminståne att hela första sidan på provet var rätt. Det var den också, men inte resten. E-gränsen (godkänt-gränsen) låg på 12 poäng. På framsidan av mitt prov stod det 10 i röda siffror. Blev genast tvungen att fråga om det verkligen var totalpoängen eller endast poängen för den sidan. Fick till svar att det var totalpoängen. När poletten föll ner gjorde också orden "jag är inte godkänd" ut min mun. Och så kom det lite tårar, så som den barnrumpa jag faktiskt är sprang jag ut till toaletten för att smälta det hela. 
Jag har ALDRIG i hela mitt liv blivit underkänd i något, inte ens tyska-hmmvetet alltså. Vilken chock. Jag trodde inte detta om mig själv. Jag kommer få komplettera och jag kan få allt mellan E och C på kursen. (Andra betyg kan jag glömma).
 
Det är synd, men resultat är viktigt för mig. När jag ska vidare till universitetet skiter de fullständigt i vem jag är eller vad jag är intresserad av. De ser mina betyg, och jag har inte rätt poäng kommer jag inte in på det jag vill. Och jag VILL någonstanns, det är därför jag läser natur. Jag tycker inte att det är fel att bli städerska eller mattant, men det är inget för mig bara. 
 
Det är rätt lustigt det där. Jag kan komplettera så att jag blir godkänd i kemin och har jag tur, kanske mer därtill. Men varför svider ett E eller F tusen gånger värre än vad ett A får en att må bra? Är det en rädsla över att vara dålig? Jag är rädd för att vara dålig, jag är rädd för att inte räcka till. Och 10 poäng är långt ifrån tillräckligt.
Älskar denna bild...Har Sir Mick Jagger prestationsånget? Allt annat skulle förvåna mig.

Märks det att jag gillar rosa? ;)

Monday

Hade nyss astronomiprov på 5 kapitel, herregud! När det är så många sidor och uppgifter är det svårt att få överblick över allt. Dessutom när det gäller astronomi, helt ologiskt och ogreppbart...

Men det gick över förväntan med tanke på omständigheterna!! Tror dessutom att jag var klar först. Nu ska jag dricka upp latten och äta upp muffisen och dra till gymmet och KÖTTA. Måste komma igång nu!

Syns att jag har bränt mig lite...

Härligt väder!

Vilket underbart väder vi har! Då blir jag så glad. Var ute och gick med mamma i Karlslund idag, så otroligt fint med alla vitsippor och alla glada människor. Vi plockade med en liten bukett och tog med oss hem också, känns fick rätt fjuttig jämfört med rosorna vi fick från mormor och morfar igår...

Timmplanering

Hej!
Imorse var jag på körlektion klockan 07:50 och efter den satte jag mig på altanen och solade, vilken härlig förmiddag!

Nu börjar dock allvaret. Ville knappt åka hem från skolan fredag eftermiddag för jag visste vad som väntar. Plugg. Denna helgen kommer jag att få timm-planera eftersom det nu inte finns något annat sätt att få ihop allt. Känns som att jag inte gör annat än att klaga, men jag simmar verkligen i plugg. Jag skickade ju in mitt astronomiarbete på 9 sidor nyss, men det hjälper knappast. Har både presentation av det snart samt prov på 5 kapitel, på MÅNDAG. Har inte hunnit börja plugga. Och det var ett av alla skolämnen. Sen har jag även körteorin att få in i huvudet på mer eller mindre minimal tid, fick ju papper för proven tidigare i veckan.

Pratade med Hanna nyss, hon gjorde en undersökning om hur mycket plugg man har samt stress man upplever. Jag överslagsräknade lite snabbt antal timmar i veckan jag pluggar efter skolan och kom fram till ca 20/25. Denna helgen kommer dock att slå nya rekord om jag har tur! ;)

Här sitter jag denna förmiddag

Valborg samt 1a maj

Valborg blev lyckad, ingen brasa men annars hade vi det gött hos Lovisa med Saigon på eftermiddagen och lite party på kvällen.

Igår på första maj åkte mamma, pappa och jag till Garphyttans nationalpark och gick lite, det var helt fantastiskt med alla blommor och allt!

https://cdn2.cdnme.se/3271126/6-3/pic_5182ad17e087c3313fade480.jpg" class="image">

RSS 2.0