Känns gött!

Tja!
Känner mig allmänt glad just nu, men det har sina anledningar ;) Bland annat är det ju Valborg imorgon vilket är ekvivalent (haha) med fest! Jag slutar även tidigare imorgon och vid 5 blire middag med vänner och efter det, ja, who knows vad som händer! ;) Det får bli som man känner för, och tänk, nu kan jag gå ut på krogen om jag skulle få lust! Känns hilma gött att veta att jag KAN göra en hilma massa saker, även fast jag kanske inte gör dem.
 
Jag känner att det är nyttigt för mig att få möjligheten att testa mina egna vingar just nu, alla val jag gör kanske inte alltid är rätt, men att få vara lite friare som 18åring är lärorikt. Jag såg ju en dokumentär om uppfostran av ugdommar, och mamman kom i slutet fram till att man ska låta sina barn simma iväg själva på djupare vatten, men alltid stå med öppna armar om det är något. Jag känner att mina föräldrar har låtit mig göra mer saker nu, inte för att de begränsade mig innan, utan mer som att jag är vuxen nog att kunna fatta beslut om saker och ting.
 
Nu måste jag dock spräcka min glada, rosa bubbla för att göra det sista på astronomiarbetet. Kan meddela att jag är grymt trött på svarta hål, singulariteter och Hawkingstrålning nu.

I want it all

Min första utgång!

Hej!
Jag trodde ju inte alls att jag skulle ut igårkväll, men så blev det! Jag och tre kompisar från klassen var först med större delen av vår paralellklass i Sörby, och sedan gick/cyklade vi som hade fyllt 18 in till stan och Strömpis! Det var inte så jättemycket folk där, troligen på grund av 48 h-grejen på Frimis men det var rätt skönt att inte bli ihjälklämd bland allt folk. Vi hade supertrevligt igår och jag är riktigt nöjd med mitt första besök på krogen! Dock känns det lagom kul idag att skriva ihop astronomin....

200 km/h

Hej!
Känns som att livet går alldeles för fort just nu, veckorna bara flyger iväg. Både bra och dåligt. Mest dåligt just nu, blir så stressad. Idag hade jag ju kemiprov som förövrigt gick åt skogen, trodde jag skulle kunna slappa lite ikväll men så blir det ju såklart inte. Hade missuppfattat datumet för när den utredande uppsatsen skulle in, det är nu på söndag! Och jag som knappt har börjat ska få ihop ett helt arbete om svarta hål och om de släpper ut något osv, åh va kul att ägna helgen åt!

Hade kanske tänkt att gå ut på krogen för första gången denna helg men får väl skjuta på det roliga för att skriva utredande 10-12 sidor uppsats i astronomi, plugga matte som fått lida pga kemiprov, läsa svebok och räkna kärnfysik. Ja men åh så glad jag är att jag går natur, livet ler ju åt en...!
Dessutom har jag ju ägnat rätt mycket tid denna vecka till det framtida körkortet, kommer jag någonsin ta det?

Sitter och känner mig som en hiphopare i luva just nu, tänkte det skulle bli bra mot huvudvärken!

/ Optimisten

Onsdag

Hej!
Har just ätit frukost och nu sitter jag här med kaffe och ska plugga lite kemi,åh så kul...! Jag är ledig från skolan idag eftersom jag har Risk 2an utbildningen, ska bli kul men är lite nervös! Dessutom är den inte här i Örebro utan vi måste åka tåg ca 6 mil till Laxå...har aldrig varit där men det går säkert bra. 
 
Ha en bra dag! 

Hjärnmos

Hej!
Herregud vad trött jag är. Igårkväll fastnade jag precis när jag skulle sova för en dokumentär om uppfostran av tonåringar som slutade 23:40, och idag ringde klockan på 06:10...
Har haft skola med tusen lektioner med allt från alla delar i hjärnan och hur några av dem funkar och allt där ikring, till kärnfysik och allt sånt kul. Efter skolan gick jag på lite möte med banken och fixade dosa, vidare till nästa bank så att jag nu får mitt studiebidrag. Hem och äta och plugga kemi. Sedan har jag haft genomgång på div. saker på körskolan 17:30-19 och nu har jag gjort lite mer kemi (prov på torsdag).

Nu har jag landat i sängen och vet ej om jag kommer upp. Får hoppas det, behöver plugga...bara lite till...

Frisörer - lagliga rånare?

Hej!
Jag var precis och klippte mig som ni kanske förstår av överskriften. Var på ett ställe i stan där man får 30% på en behandlig med Resturangchansen, klippte mig där i januari också för att idag kunna utnyttja deras rabatter maximalt. Känner att det inte finns något annat altenativ än att försköka använda varenda rabbatt jag hittar. Varför? Jo, att gå till frisören idag är ju som att boka upp en tid för att bli smygrånad.
 
Idag kom jag 10 minuter innan min klipptid var bokad, men eftersom kunden innan mig med samma frisör tog lite längre tid fick jag vänta i 20 minuter istället för 10. Frisören tvättade sedan mitt hår och medans hon gör det frågar hon om jag vill ha en intensivinpacking och jag tackar nej. "Den är jättebra och reparerar håret och kostar bara 49 kr" säger hon. BARA 50 SPÄNN!? Eh, nej tack. Hon börjar klippa håret utan att säga hur många centimeter hon tar, hon frågar endast vad jag vill ha för form osv. När hon är klar med själva huvudklippningen börjar hon blåsa håret på mig men hinner inte särskillt långt innan hon måste hjälpa den typ 5e kunden under min klipptid med att hitta rätt produkt. Några minuter senare kommer hon tillbaka och fortsätter blåsa och samtidigt borsta håret, men det käns ärligt talat som hon slår mig med borsten i bakhuvudet, jag har nämligen fortfarande lite huvudvärk av "borstandet". Detta gör hon förmodligen för att försöka tjäna in tiden som är försenad från kunden innan mig.
 
Hon drar så att hela huvudet föjler med i borsttagen innan en till kund kommer som just hon måste hjälpa trots att det är två andra frisörer i frisörsalongen. Och sedan tillbaka till mig och blåsa klart håret. Frisörskan ställer upp alla proudkter hon har använt i mitt hår på bordet framför mig så jag verkligen ska se hur otrolifgt profsiga de är. Hon plattar det och det bara ryker. Känns som att hon har på lite väl hög värme när det pyser...Nu är hon i alla fall klar och börjar försöka sälja på mig värmeskydd, schampoon och annat hårklet. På något vis lyckas jag försäkra henne om att jag har allt jag behöver och betalar och får då rabatten som jag är så glad att jag har. Funderade lite om de 315 kr jag betalade var med eller utan rabatt, men det var alltså med. Det blir 450 kr utan rabatt alltså....Det är nästan 500 spänn för vatten i öronen, några klipp och en smärtande hårbotten och lite tinituss från hårtorken. Men jag slapp åtminstånde bli brännmärkt med plattången. Denna gång. 

Fredag!

Har haft en bra dag idag, kort skoldag med bullar och chokladmuffins som Alexandra bjöd på eftersom hon fyllde år i lördags :)

Efter skolan gick jag till lite olika affärer för att söka jobb, men tyvärr får man ofta svaret att "vi kan ta ditt cv men vi får in nya cv varje dag från folk som söker extrajobb". Att det ska vara så svårt att få ett jobb! :(

Jag åkte sedan hem och bytte om eftersom jag var rätt blöt av regnet och åkte sedan upp på stan igen och mötte upp Hanna för fika! Vi gick till Bara Vara och hon var så gullig och hade köpt present till mig! Jag fick bodyscrub och bodylotion från The Body Shop! Tack så jättemycket! :D ska bli riktigt kul att få testa! Vi pratade om allt mellan himmel och jord och det var jätteskönt att ses igen. Är så glad att jag har en sån fin vän! :)

Söndag

Hej hej! 
Sitter i mitt rum i rosa mjukisdress och äter chokladbollar och jag har inte ens varit utanför dörren idag.... Tror jag får ta och ge mig ut på en liten promenad sen, har tyvärr inte prioriterat det, utan jag har suttit och velat slita bort håret från huvudet i frustration över matten, som SKA vara lätt men som har blivit svår. 
 
Nu väntar lite skrivande på en engelskapresentation och sedan den där promenaden...och en tidig kväll för mig, imorgon vill jag ha en bra och pigg måndag!

Effektiv!

Eftersom båda dagens lektioner var på valfri plats för min del så unnade jag mig en rejäl sovmorgon idag. Men vem har sagt att man sover bort dagen bara för att man tar sovmorgon!? Inte jag. Det är nämligen då jag vaknar upp och är utvilad och har kraft att göra allt som behövs göras. Idag gick jag upp och åt frukost, plockade ur diskmaskin, vek tvätt, har nu satt på dagens tredje tvättmaskin, varit ute på powerwalk och gjort utfall, duschat, lagat mat, ringt några samtal och fram för allt, jag har pluggat över en timmes kemi och trots att jag missade förra veckans lektionen och bara hade en kompis anteckningar att skriva av igår, så FATTAR JAG! Jag förstår kemin! Hur ofta händer detta liksom!? Hur som helst är jag typ lycklig över detta, haha, men vi får väl se hur det blir när jag sätter tänderna i vår stora uppgift....
 
Nu väntar en kopp te och om en stund promenad till affären, jag ska bara kolla med pappa om det går bra att vi äter tacos ikväll. Sedan hoppas jag hinna med ännu mer plugg (dock inte kemi) innan ridningen ikväll. 
 
Ute på powerwalk i förmiddags! Glirer på trots molnighet, lite cool måste man ju vara!

Tack tack!

Igår på lunchen så firade ju mina tjejkompisar mig eftersom jag nyss fyllt år, och de var så gulliga och hade köpt hela 4 presenter! Jag hade väl en aning om vad jag skulle kunna få, men inte mer än den! Jag fick en vattenkokare vilket så klart är otroligt bra när man är jag, 2 superfina koppar med fjärilar på och te!

Jag har även fått en fin present från mormor och morfar som jag måste passa på att tacka för! Snacka om att jag blev glad!!


Nu står bara planering av någon sorts födelsedagsmiddag eller liknande på planeringen! :D

Efter några timmars slit...!

Allmänt tonårshumör

Har just suttit och tragglat den dära helvetesmatten. Ursäkta mitt språk men ibland är det enda sättet att beskriva den. Ligger efter och har prov nästa vecka och mitt tonårshumör gör ju inte det hela bättre. Ena stunden sitter jag och kvider av förtvivlan över att inte förstå något, och i nästa kommer det ett litet "yes!" ur en, och på nästa uppgift så vill man bränna upp matteboken. Ja, ungefär så är det.

Men nu ska jag ta paus och kolla så jag har alla ingredienser till mina bakverk jag ska baka och ta med imorgon till skolan för att fira mig själv. Eller bjuda mina tjejkompisar på rättare sagt. Hehe.

Del 2 Sulden/Solda Italien

 
 
I kabinbanan
I Merano
Pappa och mamma
 
 
Pappa, jag, mamma, Mats och Ika

Del 1Sulden/Solda Italien

En underbar vecka i Alperna med mamma, pappa, min farbror och hans fru. Byn vi bodde i heter Sulden eller Solda på italenska och ligger på 1900 meter öh. Jag har aldrig varit i Alperna tidigare men det var precis som jag förställde mig, som i Sällskapsresan Snowroller haha! Knappt npgon i byn kunde engelska, och vi var de enda svenskarna där i flera dagar! Vi blev jätteglada när vi fik se en svenk bil för första gången, men det var biltestare som var där och testde bilar. 
 
Utsikten från min balkong
Varm choklad i Madritshütte (med utrymme för felstavning!) som är som "Toppstugan" fast den inte ligger på toppen
 
Vid Madritshütte
 
 
 
 
 
Den söta kyrkan i byn
Mamma
Jag testar att åka lite i lössnön
Jag och pappa
I liften

Har'e gött

RSS 2.0