:(

Ligger vaken och kan inte sova. Kollade på Prometheus(?) som är typ fortsättningen på Ailien-filmerna, mysigt liksom! Den var inte SÅ läskig, men den var riktigt läskig. Och jag är fortfarande en sån som inte kan sova om jag sett en läskig film. Försöker läsa en tidning, kolla Facebook, men så fort jag lägger bort det ploppar läskiga ailiens upp i huvudet på mig.

Det går inte att få bort tankarna! :(

Fredag = fettodag

Jag skulle inte ha varit förvånad om jag rullade ur sängen imorse så mycket som jag åt igår. Eller så mycket onyttigt snarare. Pannkakor till lunch, daimtårta till efterrätt som Jossan hade tagit med sig för hon fyllde år i torsdags, godis efter skolan, fika på ridningen bestående av donut och kladdkaka med saft, hamburgare när jag kom hem och på kvällen åkte jag hem till Lovisa för filmmys och där tog jag i med alla krafter och satte i mig en marabo vit också. Hjälp säger jag bara...
Men vi hade jättetrevligt, såg Project X och jag såg cirka halva Saw 6 innan jag åkte hem! :)
 
Så har mått illa större delen av dagen idag, men nu är jag pyttpyttelite godis sugen igen. har vart ute på promenad och ska jag ha godis idag också så ska jag åtminstånde gå en till och köpa det. 
Teori pch fika, eller fika och teori kanske? Hehe :D

In School

Låg och kollade på en dokumentär igår på svt efter Hollywoodfruarnana, och det var verkligen en kontrast till fruarnas rosa-bubbla-liv. Den handlade om mobbing i USA där man fick följa några familjer i deras kamp mot mobbningen. Tror det var två familjer som hade minst sina barn, barnen hade tagit sitt liv. En tjej var homosexuell och vart utfryst av hela staden. Lärarna i skolan hånade henne inför hela klassen, hennes vänner och familjens vänner stack så fort de fick veta. Men hon ville inte flytta, hon  ville inte att de som hånade henne skulle vinna. Men tillslut var hon tvungen men det blev inte ett dugg bättre. En kille som var 11 eller 12 tror jag blev slagen på bussen till skolan, folk kallade honom saker, men han sa att han inte kände att de vara elaka längre, för att det hade hållt på så länge. 
 
Alla dessa föräldrar hade pratat med skolan, tv-teamet visade filmer på barnen som blev mobbade för skolan, men det enda de sa var "Vi ska ta tagt i det". Men det var det enda de sa, det hände aldig något. De tycker att den som blir mobbad ska flyttas, inte de som mobbar, eftersom att det är krångligare. Det var en skola som pratade lite med mobbarna, men inte så mycket mer.
 
Jag grät flera gånger under dokumentären, den var väldigt berörande. Tycker det är så fruktansvärt vad vissa människor är kapabla till att göra. Förstår inte hur de kan sova gott om natten, eller jag hoppas att de inte sover alls. 
 
Jag uppsakttar verkligen mina vänner, jag är så glad att jag har dem! Otroligt fina och genomgoa människor som jag inte vet vad jag skulle göra utan. Tänk om alla hade lika bra vänner som jag, då skulle världen vara bättre än vad den är idag ♥

Tisdag kväll ♥

Har tränat och tagit en lång dusch och sitter nu här i mörkret och stöket. Måste städa! Eller ja, det är mycket jag måste göra haha. Men tisdagskvällar har verkligen blivit något av en favorit, hör bara här: Hollywoodfruar, Donken-mat med mamma, imorgon sovmorgon och 2 lektioner! ♥ Något annt kul är att det är KARROFEST nästan torsdag!! Den kom lite sent tycker jag, men det gör bara att man blir mer taggad tycker jag! Och så är det 1ornas första, hehe....;) Temat är Djur och Natur, ska bli kul att se vad folk klär ut sig till! 
 
Näe, nu är det bara att sätta igång och städa och plugga innan jag tar "ledigt för dagen". Ha det bra! 
 
 
 
Något annat, STORT att längta till: SWEDISH HOUSE MAFIA med Hanna 22a November!!

Måndag

Har lite panik över allt just nu, SÅ mycket som ska göras och plugga till. Idag har det dock inte blivit så mycket gjort, men jag ligger iaf i fas med matten (ja, jag ligger inte efter för en gångs skull). Fick reda på entröprenörskapen idag att vi i grupper antingen måste starta UF-företag eller något typ av företag, fixa event, sälja produkter eller liknande. Det ska vara under hela läsåret och vara det hela kursen går ut på typ. Exakt som projektarbetet låter det som, men det är ju i 3an. Det bara kom pang bom idag. 
 
Nu låter jag som en äkta pesimist, men vad tänkte de här? Jag tycker UF-företag och projektarbete är en superbra merit att ha, man lär sig sjukt mycket och det är bra på alla sätt och vis, men just nu har jag varken tid eller lust till detta. Jag tänker inte göra ett UF i 2an och ett exakt lika i 3an heller!? I ett företag måste man ju stoppa in hela sin själ och lägga ner otroligt mycket tid på det. Entröprenörskapen valde jag som en kul grej en lektion i veckan, och detta är något jag vill göra i 3an med folk jag känner, och få göra något jag brinner för. 
 
Så jag får se hur jag gör. Antingen löser det sig på något fantastiskt underbart sätt och jag bara behöver min en lektion i veckan för att driva ett företag, men det låter inte riktigt som ett företag. 
 
JAJA. Slut om det :) Har fått ett par jeans idag! Tack mamma! Behövde verkligen ett par nya, och denna gången blev det ett par med lite bättre kvalité, eftersom mina jeans brukar gå sönder haha ;)
 
 
God natt!
 

GRATTIS!!!

 
 
 
 

Eftermiddagen

Hade världens mysigaste och trevligaste fika med tjejerna på Lill Annas konditori förut! Sedan gick jag och handlade present till Hanna och åkte på ridning. Hade min lilla vita kanonkula Bianca idag, som jag saknat att rida henne! Vi hoppade ute i regnet och det gick verkligen superbra! Är jättenöjd. Hade bara lite problem i höger varv och med bommar, hon gillar inte bommar haha! Sen red vi långsidan med 3 räcken och 5 språng mellan varje , klockrent!

Nu är det godis och tv som gäller, håller på och installerar ISO 6 också, det tar väl några timmar, hoppas det är bra!

Fredag

Är 40 min tills jag slutar nu, är SÅ trött. Mår inte helt 100 och vill mest bara hem och lägga mig.

Men det blir väl bättre snart. Ska nog ut och fika med tjejerna från klassen idag igen och sen är det ju ridning :)
Ha en bra fredag!

Ineffektiv dag (obs. neggo-inlägg, men det är ju lite komiskt också)

God kväll! Idag har vart en såndära dag som jag är småirriterad över men för handlingsförlamad för att plocka upp den och ruska om den. Vaknade väl på någon sida idag som jag inte hade planerat för. Allt idag har bara vart små-dåligt dagen igenom. Jag har inte gjort ett dugg skolarbete att tala om, har ätit onyttigt, haft ont, vart seg och sur. 
 
Och för varje dag jag ska gå upp till skolan (när jag börjar tidigt dsv) blir det lite, lite svårare. Jag sätter alarm inte midndre än 3 gånger på 10 minuter men jag somnar alltid om. Fast sover gör jag väl inte riktigt, jag är banne mig haft medvetslös och vet inte vart jag är, vad klockan är eller vilken dag det är. 
 
Nu är i alla fall dagen slut och imorgon är det fredag. Det ska bli en bra dag! För det första fyller världens bästa Hanna år, för det andra är det fredag, för det tredje ska jag komma på några fler bra andledningar och tänka på dem och det ska bli en bra dag! 
Varm choklad (SUPERGOD) och kladdkaka på Waynes 
Var ute och gick, mötte en kossa
Handlade med mamma på Ica Maxi,kolla molnen!

Min lediga onsdag

Fick inte så jättemycket gjort idag som jag tänkt, men lite iaf. Var och tränade som jag inte gjort på en bra stund och finns det något negativt med träning så är det nog att jag blir så trött efter den. Åker hem, man duschar och äter men efter det säger min kropp att det är dags för sängen fast klockan är typ 7. Det sägs ju att man blir piggare av träning men jag blir bara så trött, jag kan inte plugga på kvällen jag vart och tränat.

Har velat gå och lägga mig sedan 19:30 men nu är det iaf dags. Ska bara se klart ett avsnitt av djurakuten på tv3play först!

God natt!

Underbart

Kemilabbrapporten klar, ska bara läsas igenom, har kollat på favoritserien Svenska Hollywoodfruar, och imorgon är jag...LEDIG!!!!!!!
Har ju bara 2 lektioner på onsdagar, och kemin var ju inställd och biologin på valfri plats med lite villkor, men ändå, jag ska sova länge och kolla på tv och TRÄNA, som jag aldrig har tid till längre känns det som :( men imorgon, underbart säger jag bara. Måste ju plugga också, men chill dag ändå!

Trött

Är så trött, mitt skrivande av kemilabbrapporten går långsammare än snigelfart, på riktigt alltså. Men så är jag när jag skriver, det tar en jäkla tid, men om jag har tur är det värt det. Har inte gjort mindre än 3 tabeller och lagt in i rapporten, räknat fram medelvärde och diskuterat med mig själv. Det är så tråkigt och min hjärna står på stand-by-läge och jag hittar inte knappen för att starta den igen. Nu verkar inte heller datorn och min mobil vara sams heller = inga bilder. Men kan berätta att jag och en kompis (hon fattade allt, jag mest bara OK, haha) gjorde IQ-test idag på 39 frågor av MENSA-modellen och vi kom upp i 130 i IQ! Så en liten kul jämförelse är denna: Vilka nivåer för intelligens finns?
  1. över 140: Geniintelligens – absolut begåvning för kreativa aktiviteter, bestämmer riktningar för andras inlärning (0.2%)
  2. upp till 140 Exceptionell överintelligens – extraordinär begåvning för kreativa aktiviteter, utmärkt chef eller specialist (2.8%)
  3. upp till 130 Högt över normalintelligens – klarar lätt av studier på universitetsnivå, kan uppnå utmärkta resultat i kreativa eller chefspositioner (6%)
  4. upp till 120 Över medelintelligens – klarar universitetsstudier, med god arbetsmoral, kan få ett mycket bra jobb (12%)
  5. upp till 110 Hög medelintelligens – klarar universitetsstudier med svårigheter. Med konsekvens och hårt arbete kan en person på denna nivå erhålla samma sociala klassificering som personerna i den föregående kategorin (25%)
  6. upp till 100 Medelintelligens – kan klara studentexamen, klara av ett arbete på mellannivå (25%)
  7. upp till 90 Strax under medelintelligens – kan klara av grundskola och arbetar bra i manuella yrken (10%)
  8. upp till 80 På gränsen till låg intelligens – klarar grundskola med svårigheter, framgångsrik i specialskolor (10%)
  9. upp till 70 Imbecill, låg intelligens – om han/hon undervisas på ett bra sätt klarar han/hon specialskola (6.8%)
  10. upp till 50 Idiot, medelnivå av låg intelligens – icke lärningsbara men antar självförsörjande vanor (2%)
  11. upp till 20 Imbecillitet, allvarligt låg intelligens – olärbar och inte träningsbar (0.2%)
Alltså tillhör vi, eller mestadels hon då, 6% av befolkningen som har "Högt över normalmalintelligens"! Coolt va? Har tagit kort på det, resultatet vi fick alltså, men får ju inte över några bilder till datorn... 100 är medelintelligens (IQ) ;)
Ska nog ta och göra testet helt själv någon dag eftersom jag tcyker sådant är ganska roligt att veta! :)
 

Källa (ej testet vi gjorde): http://www.iq-test.se/faq/

Något i hästväg

Igår åkte mamma och jag ut till Hööks för att reklamera mina ridstölvar som spruckit. Har ju inte haft dem alls länge så det var synd, men de var ju ganska billiga samtidigt, men saker ska ju fortfarande inte gå sönder...
Så vi bytte mot ett par hedliga chaps och köpte en långärmad tröja. Men när jag kom hem så såg jag på Hööks hemsida att det fanns ett par mycket snyggare par chaps...så pappa och jag åkte och bytte idag. Nu har jag förhoppningsvis åtminstånde krånglat färdigt med personalen på Hööks! Är supernöjd med de nya, SÅ snygga! :D
 
 
 
 
De två undre bilderna är från hooks.se!

:(

Blev ingen ridning idag för mig, hästen jag rider hade en böld på höger bak som jag inte upptäckt när jag sadlade, den satt jättehögt upp på insidan så det var min ridlärare som sa till när jag hade suttit upp. Jag hade inte märkt att hon var varken varm eller svullen, men kollade man gick ju hon verkligen inte rent, stackarn. :(

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och kolla på någon film. Imorgon väntar plugggg! :(

Sep. 14, 2012

Tankar kring min bok...

Precis som jag vill ha det

En gammal, gammal, men väldigt bra bok som snart är utläst samt en kopp chaite.

Tisdag

Ligger i sängen och ska snart sova, är verkligen hur trött som helst! Tog en powernap idag på dagen men fick ingen mer power tyvärr! Men har sovmorgon imorgon, så jag får sova ut! :)

Hade skolfoto idag, och jag fick sitta ner längst fram. Aldrig gjort det, alltid stått på sidan men nu klassas man som kort och får sitta, hur mycket jag än sträckte på mig ;) Många, inklusive jag själv gör en så stor deal av hela fotogrejen, men det är ju inte längre som i grundskolan där det bara var den egna skolan som ser kortet, gymnasiekatalogen får ju alla 1or, 2or och 3or på alla skolor i hela Örebro, vi snackar liksom flera tusen som kommer se kortet. Så jag hoppas verkligen att jag blev bra.

Något annat: Bild från när jag var ute i Karlslund idag på promenad, fint är det!

Helgen och idag

Hej! Har tänkt att blogga hela helgen men har aldrig blivit av som ni kanske har märkt. Red i fredags och mamma tog några bilder, sen på kvällen åkte jag hem till Elvira för mys och tjejkväll där vi åt falukorv och stuvade makaroner haha! :D Jag trotsade alltså min förkylning helt ;) 
 
Lördag och söndag gick i princip helt åt till astronomin, som jag idag fick reda på att det inte alls var brottom med...här snackar vi grov pelplanering alltså från mitt håll, har verkligen inte gjort mycket annat än och suttit och skrivit om sfärisk trigonomeri, och det är svårt.
 
Söndag kväll åkte jag och några fler i alla fall hem till Lovisa som fyllde år! Var hur mysigt som hellst där vi satt i mörkret kl 9 söndag kväll. Var inte en människa ute varken när jag åkte dit eller hem. Tända ljus och kladdkaka. 
 
Idag däremot har jag bara gått runt och vart sur. Men endå lite glad, Denna vecka ska bli min nyttiga vecka, jag ska äta nyttigt, träna (idag gick jag dock ut och gick, är inte 100% frisk) och SOVA. Känner att min kropp blir lite smått förvirrad när jag kan sova dubbet så mycket på helgen som i veckan nästan! Inte bra. Så ska snart gå och lägga mig, måste upp extra tidigt imorgon, har skolfoto = ska tvätta håret på morognen. 
Tjejmys 1
Hur ser det ut egentligen... :S
Tjejmys 2

Fredag

Vaknade idag och var faktiskt lite bättre än igår. Bestämde mig för att gå till skolan eftersom en lektion var inställd och jag inte började förrens 12. Hade engelska och sedan gick vi och kollade på lilla stjärnparaden på hålen! :D
Men hann bara se lite av Stalinbaletten och lite Teknis gosskör. Gick och köpte godis efter skolan och nu sitter jag och kollar på Family Guy, ovanligt va? ;)

Sjuk

Är hemma idag, känner mig faktiskt värre för varje dag, usch :( Försöker göra lite saker ibland, får inte ligga efter i skolan, men det går knappt :( så blir väl mer film haha :) Såg No strings Attached igår med Ashton Kutcher, blir alltid lite smått förälskad i honom ;) 
 
Hoppas ni mår bättre! :) 

Onsdag

Mår egentligen inte bättre idag, men har endå bestämt mig för att gå till skolan, har ju bara 2 lektioner idag på drygt 2 timmar. Har inte råd att missa dem tyvärr, och tar jag det lugnt så ska det nog gå bra! :) 

Förkyld

Är hemma idag och kurrerar mig lite, tror det behövs. Försöker skriva lite om min astronomi-gubbe Hipparchus idag, men fy va långsamt det går. Arbetet ska vara 2-4 sidor, och när man söker på engelska sidor står det milvis med information om honom, medans svenska sidor har typ 10% av den infon. Men då får jag öva engelska också, det skadar ju iaf inte. 
 
Cool snubbe va? Han uppfann instrumentet astrolabium och spanade in solen och månen och lite så. Och så kunde han räkna matte!

Mördar-Måndag

Idag har jag kommit ikapp årstiden märkte jag när jag vaknade idag med ordentligt ont i halsen. Har suttit i hela dagen och har även tillkommit snuva och huvudvärk, va skönt då att veta att man går 8:15-17:00 ;) Jag har druckit helt sjukt mycket vatten idag för att vara jag, men slutar aldrig vara törstig!

Nu på kvällen hade jag som plan att läsa ett kapitel i fysik, skriva på astronomin och jobba i matte där tempot är skyhögt. Läste fysiken men nu bara måste jag sova!

Hoppas ni mår bättre, jag hoppas jag gör det imorgon!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3271126/images/2012/pic_5045137ae087c32a200010a8.jpg" class="image">

Som jag har väntat!

Lever du, eller andas du bara?

Det ordspråket, som jag hittade på en blogg skrivet på latin för en dryg vecka sedan fick mig just till det som det var skapat för att göra - att tänka. "Lever jag eller andas jag bara? Det är klart att jag lever", tänkte jag, man gör ju faktiskt val exakt hela tiden, val som jag bestämmer över alldeles själv. Men jag tänkte vidare. Man lever ju bara en gång, och du har inte en aning när den tiden är över. Vissa ser detta som en anledning till att testa allt, att ta varje chans man får till att göra något dumdristigt och kortskitigt bara för att den kan. Andra ser det som en anledning till att sitta inne med en hjälm på huvudet, att inte göra någonting eftersom att det kan hända något som den inte tog med i sin kalkyl. 

 

Vad jag ser det som har jag svårt att sätta fingret på. För jag vill inte se varje dag som min sista, men jag tänker inte se den som en i en lång, lång rad av andra, ordnade, tillplattade och uppställda i någon bokhylla. Jag vill få varje dag att räknas bara, känna att jag gjort något vettigt av den när jag går och lägger mig på kvällen. Jag vill verkligen det, och för detta behövs lite initiativ från min sida, som jag måste säga att jag har bara genom att skriva detta åsiktsinlägg!

 

Förra veckan hände det en sak i skolan som jag blev förbannad på. Jag lät det vara i ett par dagar för att se om det skulle rinna av, men jag har bara insett att jag faktiskt blivit felbehandlad av en lärare. Därför tänker jag åtminstone försöka skriva en insändare till Nerikes Allehanda och tala om det. Jag tänker inte nämna namn eller skolämne som det gäller, men jag tänker nämna att läraren i fråga har gjort fel.

Detta ser jag som att lever, jag andas inte bara.


Kräftskiva!

Är nu hemma efter gårdagens kräftskiva, OM jag haft kul!? :D vi var 10 pers från klassen och några som bytt klass, skönaste gänget verkligen! :)

RSS 2.0