Skogen och snart kräftskiva

Puh! Har vart med klassen uppe i skogen idag i Skärmarboda och gått och gjort övningar för nödfall i skogen tex. Om någon svimmar, bryter benet etc. Var inte superkul men fick motion och satt åtminstånde inte inne :) hittade några kantareller också. Men när vi stod vid bussen hem så fick vi vänta i över en TIMME. Alla bussar körde bara förbi oss.

Men nu har jag duschat och gjort mig iordning för kräftskiva hos min kompis! Vi blir 10 st och alla har tagit med sig var sin sak dit typ. Jag och mamma har gjort två pajer, är glad att jag fick hjälp med dem! Ska bli jättetrevligt! :D

Hurtigt värre

Gomorron! Tro det eller ej men jag har nyss vart ute och gått nu på morgonen! Har sovmorgon till 10:05 och tyckte att jag kunde utnyttja det :)

Nu sitter jag och dricker te som jag fick från pappa igår och tittar på Vakna med the voice!

Måndag

Har verkligen försökt blogga hela dagen från mobilen, men det har inte funkat hur jag än gör...så nu sitter jag vid datorn. Har klarat av längsta dagen idag, går 8-17. Men har haft två nya ämnen idag, astronomi och entröprenörskap (har jag stavat rätt?) vilket var superkul! Har entröpenörskap i 3 timmar utan rast på måndagar och vi var hela 34 st på entröprenörskapen, och jag kände bara 2...och av dessa 34 var ca 6-7 st tjejer, haha! Men det blir nog bra, vi kommer nog inte så ofta gå till fem på dagen tror jag heller. 
 
Efter skolan gick jag påstan för att hitta en höst/vår jacka. Finns knappt något snyggt alls i lilla lilla Örebro, men hittade trots allt en jacka iaf. Är en jeansjacka med fodring och vit fuskpäls. Det låter inte så snyggt, och försökte ta en bild, hoppas det ger en bättre uppfatting! ;) Hittade även en GIGANTISK döskallesjal, såg inte hur stor den var förens jag kom hem. 
 
Nu ska jag fortsätta att skriva på astronomin! :)
 
La sjalen över sängen, och den täcker hela, den är alltså 180 cm lång!! Haha

Rainbow

Var ute och gick lite nu på kvällskvisten, det fick mig att tänka på ett gulligt videoklipp...
 

Övningskörning!

Var ute nyss och övningskörde med pappa, körde ganska långt och upp till Ånnaboda. Vände där och körde HELA VÄGEN HEM! :D förbi Karlslund, Mellringe och svängde vänster i korsningen vid Karl-Johan skolan och sedan hem. När jag hade klivit ur bilen så kändes det som att jag vunnit Formel-1 typ haha! ;)
Är ju ganska trafikerat kring oss, och det var väl inte världens vackraste körning jag gjorde, men jag klarade det! :) Så det känns helt klart som en milstolpe idag! :)

Lördag

Har inte gjort mycket idag, bakat motorskakamuffins med blåbär, tränat och kollat på Hungerspelen. Och målat naglarna, just det.

Mumsigt!

Fredag

Första gången på länge man är extra glad att det är fredag, det är ju helg-helg! Hade 3 långa lektioner idag, men var rätt okej ändå. Efter skolan gick jag och några kompisar och fikade på Fikafabriken, mysigt värre alltså! Sedan direkt till ridningen, gick inge bra idag heller :(

Nu sitter jag framför tvn med godispåsen och hårinpackning i håret, trött, tur det är helg då! ;)

Klart jag åt chockadboll till fikat haha ;)

Hejsan svejsan

Vädret idag!? Det är sol, regn, blåst, tropisk hetta, höstrusk, vindstilla och storm, på samma jäkla gång! Regnade hela kvällen, natten och morgonen och när jag gick upp 6 imorse.
Så tänkte ta bussen, men när jag går ut genom dörren är det sol. Jaja, bättre det än tvärt om...

Började för första gången 8 för denna termin, och det var riktigt tungt att gå upp. Hade 4 lektioner innan lunch och en efter. Har vart med mamma och handlar och nu sitter jag och pluggar, känner mig smått död. Var förbi Ekershallen idag och köpte mattehäfte och min favoritskvallertidning som lite belöning. Får se om jag hinner läsa den, ska läsa ett kapitel kemi först tror jag...puh.

Här kommer en bild på Mick Jagger haha

Höst

Kamomillte med honung, tända ljus, mystofflor och regnsmatter mot fönstret, är hösten är officiellt här kanske? ;)

Vardagsglädje

ÅH! Fullkomligt älskar mina onsdagar! Börjar 10:05 och slutar ca 12:30 med 2 lektioner. Men har ny kemilärare och han hade repetition idag sa han, men jag förstod inte mycket :(

Ringde Hanna sen, så vi tog en tur på stan för hon behövde inhandla lite grejer. Nu sitter jag hemma och har just ätit lunch! :)

Typiskt tv

Jag är ingen som följer tusen olika serier, men är det något jag alltid tittar på är det Svenska Hollywoodfruar, som har säsongspremiär ikväll kl 21 på tv3. Samtidigt går Dallas som jag börjat följa på tv4 kl 21 ikväll. Hoppas det går på tv4 play!!!

Då var första skoldagen avklarad! Var bara där i 1,5 h, skönt! Har tillkommit 6 nya killar till klassen + en utbytesstudent från Finland tror jag. Efter skolan gick jag samt mitt "tjejgäng" till Gröna Grodan för lunch! Blev nog mer som fika för mig, men det är så mysigt att sitta och småprata om allt som hänt på en sommar! Har verkligen saknat tjejerna! :)

Nu har jag nyss kommit hem efter att ha följt med pappa till Marieberg där han skulle ha böcker. Gick runt där en stund så nu har jag fått tillbaka lite läslust! :D Har ju många böcker som jag inte läst än...

Hoppas alla haft en bra första eller andra dag på skolan/jobbet! :)

Sista dagen på sommarlovet

Jaha. Det var det sommarlovet. Slut på ledigheten och sovmorgonarna, början på plugg, men förhoppningsvis en hel del kul! Känner faktiskt att jag måste börja skolan, är så rastlös nu...

Idag har jag iaf bytt en tröja, köpt nytt mjukt iPhoneskal och en kalender. Kollade nyss på Dallas som det har talats så mycket om på sistone, och det var väl helt okej! Nu har jag något på tv att följa haha ;)

En kvart och jag börjar gråta

Satte klockan på 8:40 idag, för att vänja mig lite. Satt (sitter) och tittade på tv på Sjukhuset på kanal 8, och där var det en kille som var lika gammal som jag, 17, men hade cancer. Han hade inget liv sa han, eftersom han bara låg på sjukhuset. Men han sa hela tiden "och sen är det bara den behandlingen, och sen bara den, bara den", han såg verkligen framåt, som att han snart skulle bli frisk, fast han måste vara symtomfri i 5 år för att bli friskförklarad. Men på hans inställning så verkade det som att han snart var där. Han fick åka hem i 2 veckor, men när han kom tillbaka till sjukhuset hittade de 4 tumörer till, och han förlorade kampen mot cancern. Jag började gråta av ett program jag kollat på i 15 min...

Snacka om olika liv för en svensk 17-åring.

Nu sitter jag i alla fall och tittar på husletande britter i Sydfrankrike.

Tjejkväll

Vi åt pannkaor och kollade film och hade det trevligt! :D
 
 

Väntar

Snart kommer några kompisar hem till mig för lite middag och filmmys! :D
Ska bli kul, snart drar ju skolan igång och då har man inte alls mycket tid :(

Kräftor

Kräftpremiär!! :D

Äntligen!

Idag drog ridningen igång, äntligen! :D vi red dressyr utomhus, jag red Costa men det gick verkligen inte alls bra :( får hoppas att det går bättre nästa gång helt enkelt!

Kompishäng

Idag kom min och Hannas kompis Rebecka från Eskilstuna hit! Vi bodde tillsammans på Jersey förra året och jag har inte träffat henne sedan STS reunion party i november i Göteborg. Vi har gått på stan, fikat på Espresso House, där jag druckit min livs första frapino, och gått på Ice Age 4 - Jorden skakar loss på bio. Har verkligen hafr hur trevligt som hellst! :D
 
Hanna och Rebecka på Espresso House!
 Frappe och iste
 
 Rebeckaa, jag och Hanna!

Rubrik

Kom nyss hem efter lite övningskörning, testade att parkera och backa (på en tom parkering) och det var SVÅRT. Så det är helt klart något jag behöver öva på... Men det är kul som tur är! :)
Nu sitter jag och tittar på en skräckis på tv om någon djävuls-grej. Vet att det inte är på riktigt men sitter och spänner mig som bara den :( men det är ju spännande så kan inte sluta titta!

Lunch och sjukgymnast

Kom just hem från lunch ute på Mellringe golfbana med pappa! Maten var väl sådär, men nu har vi i alla fall testat den! :D
Innan var jag på besök hos sjukgymnasten för att kolla på mitt knä som jag har ont i. Det gick bra där, men har fått huuuur många övningar som helst som jag ska göra! Så snart ska jag ringa igen och boka in uppföljning av hur träningen har gått, haha...

Njuter

Har det heeelt okej här ute i solen lyssnandes på lite go 60 och 70-tals musik med en kopp kaffe, heeeeeelt okej ;)

Hemmagjord latte

OS

Ligger i sängen och tittar på avslutningscermonin av OS i London! Tycker faktiskt att det var lite kul att titta på sport för en gångs skull, det är inte vanligtvis något jag tittar på. Men sen har ju vädret bidragit med sitt, har ju inte vart något sol-och-bad-dag varje dag direkt... Nu borde ceremonin vara slut snart, suttit och tittat i 3 timmar nu...haha!
Go natt :)

Citronmarmelad nr. 2

Gjorde ny sats med citronmarmelad idag, den första fick ju mormor och morfar. Den vart verkligen bra! :D Är jättenöjd och mamma, pappa och jag har nyss ätit den på nybakat bröd, och den verkade få godkänt! :)

Smultrongården

Mamma och jag åkte ut till Smultrongården idag för att titta runt där samt fika, supermysigt! Jag åt en väldigt mättande tårta och mamma smörgås.
Sen har vi plockat svamp och åkt till Elgiganten haha!
Jag behövde ett "armband" till min iPhone så jag kan ha den på armen när jag är ute och går eller är på gymmet! Supersmart verkligen!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3271126/images/2012/pic_50266c389606ee203b00003e.jpg" class="image">

Promenad vid Karlslund herrgård

Idag åkte mamma och jag ut och gick lite vid Karlslund i det fina vädret, underbart! De har en trädgård där som de gjort i ordning och det är superfint och mysigt! Massa solrosor, labyrinter och små söta barn vars föräldrar berättar Bockarna Bruse, haha! Tog lite bilder :)
 
 
 
 

Stolthet och fördom

När jag gick i 9an läste jag boken av Jane Eyre, såg den ädre OCH den nya filmen. Ikväll 21:30 går den på 2an, Keira Knightley i huvudrollen vet ni, en av mina absoluta favoritskådisar! 

El Stockholmo

Pappa skulle på möte idag i Stockholm, så vi slog två flugor i en smäll, mamma och jag följde med och gick på stan medans han var borta! Vi gick på PUB där jag handlade en söt liten ask och så fikade vi. Sen har vi gått runt lite i regnvädret till bland annat Urban Outfitters, Topshop, Zara mm. Var nog en 30-40 min inne på Urban Outfitters, det är helt klart min nya favoritaffär! <3 Där köpte jag en mörkgrå "tvättad" tröja med underbar rygg! Hittade massa snygga vintagejeansjackor, jag letar ju efter någon ny sommar/höst/vår jacka, men hittade ingen som var helt hundra. Men hade jag vart mijonär hade jag köpt typ allt i hela affären...åh!
 
Har just proppat i mig massa friterad kyckling med sweetchilisås och ris från Saigon...jag som åt kyckling och swwetchilisås-sallad till lunch haha! ;)
 
 
 
 
 
 

Stockholm

Då åker jag iväg till Stockholm över dagen! :)

Mot gymmet

Dags att svettas lite! ;)

Regn

Har klippt gräsmattan idag, men så mycket mer "vettigt" har jag inte gjort idag... Nu sitter jag i alla fall med en kopp te och senaste numret av favoritskvallerblaskan, mys!

2012-08-05

Nu är jag hemma efter middag hos mormor och morfar i Dalarna. Jag övningskörde större delen hem också, och det gick riktigt bra måste jag säga! Körde för det mesta på 90 och 100-väg, där det dessutom åker en del långtradare, så det var lite nervöst ibland men vi lever, haha ;) Nu ska jag ta det lugnt och kolla på Bolt på 100 m. Heja heja!

Limetårta

Power Walk

Kom precis hem efter en Power Walk runt slingan bakom Eurostop! Älskar att gå där, man går runt hagar med får och kossor. Men när jag kom dit kom även några väldigt stora mörkmörkgråa moln... Hade egentligen tänkt att gå 2 varv runt där, men jag vågade inte utmana ödet mer än ett haha ;) Fick som tur var inget regn på mig!

Citronmarmelad

Jag har länge velat testa att göra marmelad, och idag blev det äntligen av! Var väldigt sugen på citronmarmelad, allt med citroner är ju gott, så jag stack och köpte det samt syltsocker. Tog sin lilla tid att skära ut allt fruktkött bara, och det sved på ganska bra i fingrarna! Och när det väl stod och puttrade på spisen hade ju inte marmeladen bråttom heller...men det lilla jag smakade var åtminstone god! Men det blev inte mycket marmelad :(

Middag och monopol

Igårkväll träffades större delen av mitt gamla tjejgäng hemma hos Josse för middag och mys haha! Vi gjorde tacos (ovanligt va?) och sedan blåbärspaj. Kvällen avslutades med monopol, men vi hann tyvärr inte spela klart.
Det var ett nytt monopol där man hade bankkort istället för sedlar och så var det städer från hela världen istället för gator! Jag hade aldrig spelat ett så nytt monopol förut, men det gick bra endå! ;)
 
 
 

Vart hos Anna i Edö!

Förra sommaren åkte ju Hanna och jag på språkresa till Jersey, och där mötte vi vår fina vän Anna! 
Hon har en sommarstuga i Edö, nära Askersund dit Hanna och jag åkte idag! Vi har ätit vatten melon, tagit en promenad, och fram för allt pratat om allt mellan himmel och jord.
Har haft en supermysig dag verkligen! :D
 
 
 
 

Liljedal

Haha ;)

Nordens ark

Idag åkte mamma, pappa och jag till Nordens Ark på västkusten! Där finns det djur som är extremt utrotningshotade som de tar han om, och försöker släppa tillbaka i sina hemmiljöer. Det fanns hur många olika sorters djur som hellst, minipandor, tigrar, leopardeer, snöleoparder, jättegrodor, storkar, ugglor, pilgrimsfalk, hackspettar, vargar osv. Vi fick se när de matade leoparderna också, det var coolt!
 
groda
groteskt stora kackerlackor
 
Leopard
 
Sedan åkte vi till Hunnebostrand, en riktig idyll! Köpte lösgodis där för 13 kr haha!
 

I bilen

RSS 2.0