Karolinska Läroverket läggs ned i ett år...

Från skolans hemsida: (försökte lägga upp detta igår men efter klockan 19 eller vad det kan ha varit var hemsidan nere, vilket den verkar ha varit under natten också)
 

Vi måste evakuera Karolinska skolan under ett läsår

 Vi har stora, akuta vattenskador på Karolinska skolan och måste göra en totalrenovering av alla vatten- och avloppsledningar. För att kunna rädda Karolinska skolan så är vi tvungna att evakuera skolan under läsåret 2014/2015. Verksamheten på Karolinska skolan flyttar därför tillfälligt till Risbergska skolan till hösten 2014. Vi kommer att engagera både personal och elever på båda skolorna så att flytten och läsåret 2014/2015 ska bli så bra som möjligt.
 

Risbergska skolan kommer att delas upp mellan Karro och Risbergska, med vissa gemensamma lokaler, bl.a. natursalar, matsal, idrottshall, café och bibliotek.

 

I samband med att Karolinska skolan evakueras till Risbergska flyttar Barn- och fritidsprogrammet till Virginska skolan. Det innebär stora pedagogiska fördelar för Barn och fritidsprogrammet, bland annat samarbete med Virginskas yrkesprogram och den nationella idrottsutbildningen.

 

Örebro kommun planerar att donera Biologiska museets samlingar till Evolutionsmuseet vid Uppsala universitet som kan vårda föremålen och använda dem i sin forskning.

 

Under mars månad arbetar en projektgrupp med representanter från skolorna, kommunenslokalansvariga och fastighetsbolaget Futurum med att ta fram en beskrivning av vad som måste renoveras och byggas om. När vi är tvungna att göra en sådan här omfattande renovering av vatten, avlopp, värme och ventilation så ser vi över om vi samtidigt ska åtgärda något annat. Det vi vet redan nu är att det ska byggas en ny matsal och kök på Karolinska skolan.

 

Just nu, idag torsdag kl. 17, får all personal på Karolinska skolan och Risbergska skolan, ovanstående information från skolledningen på respektive skola. Imorgon fredag den 7 mars får alla elever information av sitt programs rektor. Självklart finns det då också möjlighet att ställa frågor.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0