Senaste veckan

I onsdags var det storbak hemma hos mig med fyra sorters sockerkaka. Det var kul att se skillnader och likheter mellan sockerkaka med bakpulver, bikarbonat, torrjäst och hjorthornssalt. Bakpulverkakan blev ljus och luftig och god, bikarbonatskakan fick finare (mörkare) färg, och mer smak, torrjästkakan blev kompakt, svampig och kan närmnast beskrivas som en tempurmadrass, medans hjorthornssaltskakan luktade värre och skarpare än något jag någonsinn känt i köket! Luktade värre än hårblekning. Vågade knappt smaka men den såg iaf normal ut.
 
 
 
 
I torsdags var det Karrofest med tema Barnprogram! Jag klädde ut mig till Askungen och de andra var bla Rödluvan, Pippi Långstrump, Skelettet från Greveholm, Karlsson på taket och några av killarna var Tintin och Dupontarna! Var tvungen att ta kort då de var så bra utklädda!
 
Nu i helgen har jag inte gjort så mycket. Försökt att plugga lite, gått sådär :/
 
 
Idag åkte mamma och pappa till Portugal så jag är ensam hemma. Måste säga att det är riktigt mysig på ett sätt, idag har jag plockat in de sista ätbara äpplena från trädgården, bakat scones och druckit te och kollat på AFV samt handlat skvallerblaska för första gången på länge! 
 
 
Jag är ju rena rama Ernst!
 
 

Sovmorgon

En bättre frukost




Veckorna springer iväg

Hej! Tiden går så fort nu så man blir helt snurrig. I skolan så släpar sig tiden fram och man vill bara gå hem och sova (är konstant trött typ) och skoldagarnadagarna känns långa men trots att man slutar tidigt så är klockan helt plötsligt alldeles för mycket för att man ska orka göra något och dagen är redan slut. Jag förstår inte hur det går till!?
 
Idag har jag haft tre lektioner som var rätt ovärda att gå på, bortsett från gymnasiearbetet där Sanna och jag fick lite skrivet och bestämde att vi skulle göra första experimentet nästa vecka! Vi ska baka sockerkaka haha :) Käns verkligen som att vi kommit igång nu när vi har satt det första riktiga experimentdatumet. För er som inte vet vad vårat gymnasiearbete går ut på så ska vi undersöka fyra olika jäsningsmedels egenskaper och hur och varför de fungerar som de gör. Vi har tagit fram ett typiskt recept för varje jäsningsmedel och ska sedan göra en sats av det receptet för varje jäsningsmedel. Så nästa vecka ska vi baka sockerkaka i fyra olika satser med bakpulver (det som det är gjort för), bikarbonat, hjorthornssalt och torrjäst och se vad som händer. Typ ;)
 
Just nu sitter jag i min rosa mjukisdress och dricker te och ska försöka få något vettigt gjort. Har matteprov på måndag och lite uppsatser att skriva så det är bara att börja någonstans. Måste komma över min förhoppningsvis tillfälliga handlingsförlamning. ...nuuuu......
 
Jag var och tränade idag! Dock känns det som att jag är "för otränad" för att gå på gym. Alla där har ju västa kondisen och är starka som tjurar eller håller på att gå ner en massa i vikt och är duktiga med kost osv medans jag såsar runt med barnvikter på masiknerna och bara tappar muskler och bygger på isoleringen på låren istället...jag känner mig så lat och gick egentligen bara till gymmet för mitt samvete. Jag betalar ju faktiskt för att ha tillgång till gym men jag utnyttjar det ju inte! JAG BEHÖVER LITE NYTTIGHETS/TRÄNINGSMOTIVATION!
RSS 2.0