Tio dagar till Turkiet!!!!

Regn!

Blev faktiskt glad när jag vaknade idag och hörde smattret mot rutan, idag kan man stanna inne utan dåligt samvete!

Låg i sängen och kollade på tv, åt frukost och kollade på tv, och hade väl tänkt att fortsätta dagen på samma vis. Men så kollade jag på Doctors som jag inte sett på länge där de pratade om hur viktigt det var med träning så jag segade iväg mig till gymmet och svettades! Dock lite för mycket, blev lite skakig och fick sätta mig ner...

Men nu är jag hemma och nyduschad iaf, ska strax ta en promenad till affären och köpa lite ingredienser till pajen som jag ska göra ikväll, spännande!

Mysig dag med mamma

Jag har nog inte skrivit det här, men jag har en ny uppkörning, fast i Köping, vecka 32. Pappa och jag har åkt dit och spanat in det lite, och igår åkte mamma och jag dit för lite lunch samt övningskörning. Trots att det är en liten stad som har typ ett fungerande trafikljus så är det inte helt lätt att köra upp där endå, pappa sa något om att det är en större andel som kuggar där tydligen...men då får jag väl se det som ännu en träning om jag skulle kugga igen...;)
 
I Köping gick vi även in på en loppis, där jag köpte något så användningsbart som ett holländskt cigarretui. Precis vad jag behövde! ;) Haha inte direkt kanske, men det var så fint och jag ville ha något från loppisen...
 
Efter lite mer virrande i "En annan del av Köping" så åkte vi till Kungsör för bad. Problemet var bara att hitta till själva badet. Men efter några felåkningar kom vi rätt, och herre gud så skönt det var i vattnet! Varmaste i år! (Och jag har ju badat en del som vi nu vet ;))
 
Sedan åkte vi hem och grillade hamburgare och sen ananas med tobleronesås och glass, alltså ÅH SÅ GOTT! Kvällen avslutades sedan med Alfapet som jag självklart vann, hehe!
 
Något jag verkligen börjat gilla är att ha klänning eller kjol! Innan har det aldrig riktigt varit min kopp te, men nu så! Kjolen jag har på bilden är gammal och i princip oanvänd, linnet köpte jag i förrgår på Lager 157, vilken klockers affär alltså ♥ Låter lite konstigt att säga att en outlet/lager är en av mina favoritaffärer, men de har lite annorlunda kläder där och den stilen finns ingen annanstans såvida man inte vill betala jättemycket. 
 
 
Mitt holländska cigarretui!
 
 
Nom nom nom!
 
 

Bad bad bad

I år måste jag ha slagit något rekord i att bada, flera gånger om dessutom! Jag har badat i Stockholm när jag var där med Hanna och Ida, i Nora och Ånnaboda med mamma, nattdopp vid Ekeby Dreve (tror jag det heter ;)) , i Hjälmaren i torsdags med Hanna och Ida och igår vid Kungsör i Mälaren. Jag som brukar vara en badkruka! Vad har hänt!?
 
I tisdags åkte jag hem till Hanna för lite tjejsnack, mat och fika och i torsdags åkte Ida och jag ut till Hannas familjs/släkts sommarstuga! Otroligt fint hus bara någon/ra hundra meter från vattnet. Vi rodde ut till ett ställe som jag tror heter Sandön för lite bad och lunch. Efter det var det dags för att åka bräda efter båten, SÅ kul! Vi tre gjorde samma sak förra året och det var lika kul då, hehe ;)
 
Girltalk med bästa vännen 
 
 
Saga, Hannas sockersöta katt
 
 
Ida och jag åker bräda efter båten, Hannas bild!
 
 
I båten tillbaka, också Hannas bild

Grattis Mick!

Idag fyller en levande legend 70 år - Sir Mick Jagger! Vilken enorm inspirationskälla, energisprudlande och underbar man som hållt igång i så många år! Han är verkligen någon jag ser upp till och tänker mycket på, just för att han är så otroligt fantistisk. 
 
 
Så jäkla grymma
 
 

Livets goda

Är hemma efter en tur till Vinön med mamma och pappa. Vi åt trerätters och kollade på Lisa Miskovsky som uppträdde vid världshuset! God mat, bra underhållning och underbart väder. På vägen hem på den lilla färjan till fastlandet var vi ute på vattnet samtidigt som solen glödande gled ner vid horisonten. 
 
Dagen började dessutom med ett uppvaknande bland goa vänner hemma hos Hanna. Vi var 7 (TROR vi haha ;)) som grillade och åkte ner till sjön för ett nattdopp. Vi åkte tillbaka och spelade Barn Geni för 7-12 åringar men vissa frågor var faktiskt svåra medans andra var ja..."vilka två färger har pianotangenter?" hmm....
Einstein eller ej, alla försökte vi få en liten gosstund med Hannas kattunge Saga som är helt bedårande...jag smälte verkligen, vilken söting! Jag tog dock inga bilder under kvällen tyvärr.
 
Jag sov över och blev sedan hämtad på förmiddagen av mamma och pappa och vi åkte för att hälsa på farfar och gratta min kusin Johanna som fyller år imorgon på Johanna-dagen. 
 
 
En bra dag helt enkelt!
 Go' morron
 
 

Spontana sommarkvällar

I tisdags var jag ute i Karlslund och gick när jag fick sms om jag ville hänga med på lite vollyboll vid Alängsbadet någon timme senare. Och är det något jag tycker är trevligt och kul så är det spontangrejer som det! När vi kom dit var det visserligen upptaget och kö på planerna så vi fick dra till Universitetet, men det är sånnt som man inte kan veta i förväg. Och att mina bollsporttalanger är så gott som obefintliga är en annan sak, så länge det är kul. Efter vollyboll körde vi någon variant av fotboll och någon ninjagrej där man skulle slå på varandras armar, haha! 
 

Torsdag

Hej!
Sommaren har varkligen slagit till med kraft här i Örebro och det så så varmt ute att det inte spelar någon större roll om man har fönstrena uppe eller inte. Det har varit strålande väder i flera dagar och JAG har fått lite färg(!) Men värmen i mitt rum har gjort att jag inte kan ligga och dra mig på mornarna, jag kan inte somna om. Så nu sitter jag och funderar på vad jag ska göra idag. Jag skulle verkligen behöva ta en sväng till gymmet, men jag har ingen lust till det alls i detta väder. Men jag får nog pallra mig dit ändå, och sedan rensa ogräs vid staketet ut mot gatan. 
 
Jag verkar inte kunna få någon ny uppkörningstid tyvärr. Det finns inga lediga tider de närmaste två månaderna, och jag kan inte boka längre bort...så jag vet ärligt talat inte om jag kommer kunna få något körkort på ett bra tag, HELVETE vad surt alltså! Jag hade EN chans känns det som, och den missade jag.
 

Imorgon...

Huså, Ludvika och Stockholm

Hej!
Jag har tyvärr inte haft tid eller möjlighet att blogga på sistone, men nu så! Jag har varit med mamma och pappa i Huså utanför Åre i en vecka där vi har tagit det lungt, upplevt naturen, ridit islandshästar, fiskat osv. Det var skönt med lite avkoppling. Sedan har vi firat mormor som fyllde 80 i måndags och i tisdags morse åkte jag till Stockholm med Hanna och Ida!
 
I Stockholm bodde vi hos Hannas faster som har lägenhet där som hon så snällt lånade ut till oss. Bara några minuter därifrån fanns klippor där vi solade och badade, årets första dopp!
 
Vi åkte sedan in och tog båten till Djurgården för att se Allsång på Skansen! Jag har aldrig gått på det så var rätt taggad, plus att det var bra artister med, han nämligen börjat tyckt att Håkan Hellström är rätt bra. Men det stålande vädret och en viss Håkan och en viss Anton Edwald (?) hade dragit till sig mycket folk så efter 40 minuter i kö var klockan 20:15 och vi bestämde oss för att gå ur kön och sätta oss i en park och äta mackorna vi gjort i ordning hemma och kolla lite på Allsången på Svt Play istället utanför Skansen, haha! Vi såg nog rätt roliga ut där vi satt. Sedan tog vi en promenad vid hamnen längs Strandvägen och åkte sedan hem. 
 
Igår regnade det så mycket så vi gick mest i affärer. Vi blev interviuvade av Svt ang skolk som ofta resulterar i indraget studiebidrag, vi kollade på Rapport på kvällen men de tog inte med oss i inslaget, men det var lite häftigt ändå! I Gallerian åt vi även Frosen Yoghurt.
 
Vi hade tänkt att ta Gröna Lund på eftermiddagen, men det ville inte sluta regna så vi ställde in det och gick på bio istället, The Londe Ranger med Johnny Depp. Den var inte jättebra tycker jag, men helt okej. Sen gick vi hem och åt flingor och mjölk, haha! 
 
Idag gjorde vi lite brunch med amerikanska pannkakor för att sedan ta en vända in till stan. Sedan tog jag tåget tillbaka till Örebro.Var ute och övningskörde med pappa och sedan med körskolan. Och nu sitter jag här efter att ha avnjutit en kantarellpaj, supergott!
RSS 2.0