17 år!

:D

Bilderna!

Här kommer fler bilder från i söndags!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Alla bilder är tagna av mig o Hanna! :)

:(

Var länge sen jag var så här sjuk..orkar verkligen inte göra någonting och då blir man bara ledsen.
Igår kväll så hade jag sjukt ont i mina höfter, i lederna. Det är helt ortoligt hur ont man kan ha av en förkylning.
Hosta är inte kul det heller, får typ kramp i lungorna och det gör fruktansvärt ont i halsen.
Det är klart det finns folk som har det värre, som inte har tillgång till alvedon, en säng osv men ibland får man ju faktiskt tycka lite synd om sig själv också.
Tur att jag har min tv :)

Min hals är inte glad

Då var det dags igen då. Förkyld! Vaknade idag och det kändes verkligen som att någon hade hällt syra i min hals eller nåt. Hostar som en galning och har feber. Ska ta och kolla ikap Big Brother, perfekt tillfälle ju! Jag är glad att tv och dator finns, världens bästa när man är sjuk och inte orkar göra något annat än att ligga och vila.
Hoppas jag blir frisk till helgen bara! :/

Lysistrate

Ja, här sitter jag och skriver om kriget mellan Aten och Sparta ca. 400 f. Kr. Eller rättare sagt  en "humoristisk text" (som endast består av dialog mellan mans och kvinnokörer). Ganska segt, sista dagen innan den ska vara klar. Hur man nu skriver en artikel om en text som endast är dialog är ju...spännande. Min artikel ska vara som en tidningsartikel där jag skriver om händelsen i texten (som inte handlar om kriget förövrigt), där kvinnorna "kärleksstrejkar".
En tidig början till feminism typ. Min rubrik är "Kvinnlig kärleksbojkott i hopp om fred", haha! :)

Smakprov

Drog till Hannis idag och vi gick ner till sjön och fotade, bilder kommer! ;)

Hej!

Idag har jag: Suttit en dryg timme ute i solen vid ån i BARA LINNE (var i lä typ)  och pluggat lite vid slottet med tjejerna

Träffat min älskling Hanna som jag gick på stan med och tog en fika med! Sjukt vad jag saknat henne! :)

För att nu komma till dagens absoluta höjdpunkt som jag hållt på med i ett par timmar, KEMIPLUGG!


It's a nice day for a white wedding and PANNAKOR

Sitter och lyssnar på Billy Idol medans pannkakssmeten står och vilar. Den ska ju tydligen göra det. Hoppas det blir gott! Ska plugga lite kemi efter pannkakorna tänkte jag, prov på fredag ju. Blir spännande kan jag tala om! Har inte fattat mycket av kapiltel vi har prov på, men nåt borde ju ha fastnat i den lilla hjärnan.

Chaite

Kalorier för hela veckan

Efter en lång skoldag som blev kort gick jag, Sofia, Jossan och Sanna till Jensens Böfhus (Biffhus?) då vi siktat in oss på glassbuffén. Hur mycket glass + tillbehör man vill! Jag som inte gillar glass så mycket vågade mig endå på det eftersom det var mjukglass.
Råkade öppna en såndär Ramlösa flaska med nåt undervatten i. Hur 80 cl vatten kan kosta nästan 40 spänn vet jag inte, men eftersom jag redan öppnat den och druckit ur den (utan att veta att det kostade) fick jag så dåligt samvete och drack upp hela. Själv. Vart ganska kissnödig efter nästan en liter vatten men nu vaknar jag upp som en prinsessa imorgon med stålande hy och hår och en leende omgivning annars kommer jag ju börja undra..
En bra eftermiddag med bra sällskap helt enkelt!

Sumering: Glassen rekomenderas starkt, men avstå från vattnet om ni inte vill bli rånade.

Dagens utstyrsel

Skjorta: Åhlens
Tröja: Crocker
Jeans: Dr Denim
Så såg jag ut idag. Ville lägga upp dagens för jag kände mig cool i skjorta. Så ni alla miljontals läsare vet!

Nya Converse!

Då var denna säsongs converse inhandlade! Har faktiskt aldrig haft vita och jag är ganska skicklig på att smutsa ner, ha sönder och få sulor och lossna osv och jag vet att de inte håller sig vita i mer än en vecka, om ens det. Och de är ju inte särskillt praktiska heller, det är en bit vitt tyg på lite gummi ihopsytt av en arbetare i Asien och själva skon är i material är ju egentligen inte värd mer än 50 :- De tål inte regn, blir man svettig i dem luktar dem och går de sönder blir man ledsen. Dessa tygskor kostar trotts allt 700:-
.
Men jag älskar dem. Vilket väldigt många svenska ungdomar gör. Lite smälta-in-i-mängden-skor typ. Har hänt att någon räknat hur många i min klass som har på sig converse en dag. Kan liksom vara uppemot 20 av 30 stycken! Det är ju sjukt! Och att man får betala 700:- för dem är ju också sjukt. När jag var på språkresa i sommras på Jersey (tillhör England) kostade dem 35 jerseypund tror jag. Det är halva priset för guds skull! Och då har de nog endå höjt priserna lite pga av oss skandinavier som kommer dit i flockar varje sommar. Säg att de skulle kosta 30 annars.
.
Fast det är ju ingen som kan komma och säga att converse är fula, inte passar in osv. De passar till ALLT.
Hälsningar Conversekvinnan

16e mars

Hej! Måste bara börja med att säga att jag hade en jätteläskig dröm inatt, den var SÅ verklig! Hela skolan bodde tillsammmans i något kollevtiv där alla var indelade i grupper och jag bodde på ett skepp med folk där jag hade till uppgift att tvätta kläder osv medans man vart övervakad. Sen mötte jag en kille som går på min skola i 3an som jag knappt vet vad han heter och vi vart bästa kompisar! Sjukt sjysst var han, sen när jag cyklade till skolan idag så såg jag han och var SÅ NÄRA på att ropa hej..normalt haha!
Hursomhellst, hade ju tyskaprov idag och tog sen en prommenad i 40 min, jätteskönt! 
.
På våra 2 timmar och 20 min fysik idag fick jag kasnke 4 tal gjorda haha! Läraren hade ju muntliga nationella så hon var borta hela tiden och vi hade ju gott om saker att snacka om haha! :D De sa att Karrofesten igår var perfekt. Nu ska jag inte missa en enda fest haha! Näe, men jag ska ta saker med måtta! :)
Jag kommer ihåg helt klart mer än hälften av alla mina drömmar under dagen..Har alltid vart så och de är oftast väldigt detaljerade och hänger ihop. Min hjärna tycker kasnke jag har för tråkiga dagar?! Haha..
.
Nu: mot stallet!

Ny väska!

Hej igen! Idag så åkte jag och världens bästa pappa ut till Marieberg för att titta på väska till mig. Vi kollade runt länge men tillslut bestämde jag mig för denna.
Den är i någon typ av vaxat tyg, som står emot lite fukt osv. med läderdetaljer. SÅ SJUKT JÄKLA SNYGG JAG DÖR!!!!<3
Jag är verkligen hela kär, + att den matchar ju grymt till min gröna jacka.
No Nationality, Popoli 41066
köpt på Design Only

Karrofest ikväll

Hej!
Tror ingen missat att det är Karrofest ikväll. Jag har biljett men ni kommer inte se mig vingla runt på Örebros gator inatt ;) Har gått och taggat länge men av några anledningar väljer jag att inte gå iaf. Haha jag vet att jag kommer sitta där ikväll med mitt tyskaplugg och när jag går och lägger mig och tänka på mina kompisar som kommer dansa sönder på Prisma/Virus ikväll/inatt men jag har ju faktiskt tagit beslutet själv.
Sen sitta där på fredag och höra om allt.  Men jag hoppas verkligen att alla som går får skitkul och kör järnet!
Det kommer ju fler gånger liksom.
.
Tema: Absolut Svenskt (är överstruket på min biljett för att de hade tänk att ändra det först)
Hoppas alla piltar + andra som går får en riktigt härlig kväll! :)

Hej igen!

Haha känns jättekonstigt att jag inte bloggat på 2-3 dagar, men nu så!
Har inte mått helt 100 senaste dagarna pga många saker. Ibland ger livet än en liten smäll på käften och då får man bara försöka stå kvar och fokusera på det viktigaste för stunden.
-
Idag har iaf vart en ganska bra dag. Har haft muntliga nationella i matte som gick OK och historia redovisning inför klassen som jag skrev ihop igårkväll. Jag hoppar tyskaprovet idag och gör det imorgonbitti istället, kl 8 ska jag vara på skolan istället för 9:30 som jag egentligen börjar. Då får jag lite mer tid till att plugga in över 60 glosor och massa jobbig gramatik-verb-böjelser-bajs.
Stack till caféterian idag och köpte latte och världens största chokladmuffin, ÅH!

Mitt liv = plugg

Tror man har pluggat för mycket matte då man är fast besluten om att 2+3 blir 6 trots att man suttit och funderat i 5 minuter. Behövde gå och fråga pappa innan min hjärna hoppade igång igen..
Det blir 5, lilla hjärnan, OK? :D

Måndag 12e mars

Hej!
Underbart väder idag! :D Ska nog ta en kort promenad snart..
Kom ut från lunchen idag och vart helt chockad av värmen haha :D
Försökte sitta ute och blogga var verkligen HELT OMÖJLIGT..
Fick nya matteböcker idag också! Så går det om man läser klart kursen med "Nya gaymnasieskolan"..
Vet inte hur de lyckats sätta ihop boken så snabbt, de böcker vi har nu, Matematik 1C 5000 fick vi ju inte förens..mitten av september? De som gjorde böckerna hade ju inte skrivit klart dem än haha..
Nu (eller ja på torsdag ;) - börjar jag matte 2C!
Låter ju supercoolt att säga det haha!....

Inte toppenhelg men ny vecka imorgon

Sitter ensam i köket och väntar på mamma och pappa som är och handlar pizza från Pizza Hut.
Försöker av och till med matten, åh så segt det går. En hel bok som man ska kunna. Ska man träna i den eller på gamla nationella? Tycker att det är så jobbigt att de är betygsgrundande, eller något så när iaf. Brukar alltid tabba mig på sånna. I princip hela tisdagen går åt till mattenationella, kul liksom.
.
Idag så kom Elin hem, så för några timmar sen var hon och hämtade Tiger. Tiger och jag har haft en trevlig vecka, och jag tog några bilder fakitskt..
Tog några bilder förra gången han var hos mig också, och jag har ju glömt att säga det till Elin! :s Får ta och maila dem till henne, hennes Tiger ju! :)
Detta måste vara världens sötaste hamster, ellerhur? :D

Melodifestivalen

Mamma och jag köpte mat från Saigon idag, ÅÅH SÅ GOTT DET ÄR! :D Kom på när vi satt och åt att det var jätteräkor (och kyckling) man ska ju inte äta det..Dåligt för miljön, räkorna, arbetarna osv. 
Vem vinner melodifestivalen då? Jag tror jag hejar på Loreen, skön låt! Ha en bra kväll!:)

10e mars

Hej, idag är inte allt på topp men sånna dagar måste man ju ha ibland.
Var iaf på gymmet idag, gick helt OK, nu är jag trött! :)
.
Ikväll är det ju melodifestivalen så jag får väl ta och glo på det medans matte-ångesten ökar enligt grafen ni ser nedan. Ställ upp ett uttryck och räkna ut lutningen k samt redogör sambandet mellan Saras godisätande och och kaloriförbränning.
Ja, jag tänker bara matte just nu haha..:(
Kan väl säga att jag inte är såhär glad just denna vecka på matten..haha

Se till och njuta nästa vecka ni som inte har mattenationella och tyska prov! ;)

Friiiiday

Tja! Gick till skolan, chill dag, film (som vi kunde börja kolla på ca 50 min efter lektionen egentligen hade börjat..), repetionsgenomgång till mattenationella på tisdag (hjälp!) och jobb i matteboken.
Ska nog ta en promenad i det "härliga" vädret där de 10 cm snö från igår är spårlöst bora. (BLI VÅR FÖR GUDS SKULL DÅ!) Ska köpa mitt veckliga fredagsgodis. Vart ska man gå då? Ica maxi är långt och mycket folk, Ekershallen är inge gott, tempo är definitivt inge gott, Sarah Frank är inge gott det heller. Vill ha från Hemmakväll men då måste jag cykla och det är jobbigt mitt i stan nu.
I-lands problem är också problem ;)

Var är våren?

Hej!
Stannar hemma idag med, illamåendet vill inte ge sig! Fattar inte vad det är eller när det ska gå över. :(
Kollar ut genom fönstret, och vad ser man - jo det SNÖAR! Var kom den ifrån???
För några dagar sen kunde man ju sitta ute i solen i en tunn jacka och njuta, så vad är detta liksom?

Kony 2012

Hej! Såg denna video som Kenzas.se hade länkat, den handlar om Joseph Kony i Uganda som i över 20 år har tagit små barn ifrån sina föräldrar och gjort de till barnsoldater. Han ligger högst upp på en lista över internationella brottslingar och måste bli gripen snarast möjligt. Videon är till för att spridas så att folk vet vem han är och vad de ska göra för att stoppa honom.
Videon är 30 min lång och de kunde ha dragit ihop den lite trycker jag så man orkar titta..men det är en fin tanke och han måste stoppas!

7e Mars

Hej! Har inte bloggat på 2 dar nu..men jag lever! ;)
Just nu sitter jag hemma och mår jätteilla och är trött. Vet inte vad det är, förhoppningsvis är det inte magsjuka.
Kollar på tv, men det finns verkligen ingenting bra alls! Ska stänga av och sova tror jag,
.
Hoppas ni mår bättre! :D

Joggingtur

Åkte ut till Karlslund idag och joggade 3 km och gick 3. Har kass kondis men hoppas den blir bättre nu med lite träning! Första gången ute för i år liksom. Lite jobbigt var bara att det var partier med is över hela vägen! Så då fick man gå eller springa på sidan, och ibland in bland buskar och grejer..lite segt, hoppas det smälter snart!
Såhär såg det ut när man kom ut från 3ans spår där de går ihop..
.
Nu ska jag ta och läsa ut boken i engelskan till imorgon! 90 sidor kvar!

Morotskaka

Har just ätit morotskaka som jag bakat idag! Tror jag aldrig har bakat det förut, men det vart bra än då, bättre än förväntat!
Nu undrar jag bara vart jag ska göra av resten av kakan, kan man frysa in den eller ska jag plasta den och ställa den i kylen och slänga den efter ett par dar när endå ingen kommer äta av den? Hmm..
Så här vart den iaf, supergod!

3e Mars

Tja!
Denna dag bara flög iväg, vart tog den vägen? Den har ju vart 1/3 av en vanlig dag känns det som haha!
Har tränat, duschat vart på promenad och vart över till middag hos grannen!
Supergod mat och såklart mys med Elins hamster Tiger! Jag ska få ta hand om Tiger nästa vecka då de åker till Sälen. Så imorgon kommer han flytta några meter till mitt rum för en vecka! :D
.
Imorgon hoppas jag får lite gjort, plugg, städa träna osv. Jag blir så arg när helgen bara rinner iväg och man inte får nåt gjort! :(
.
.
Ha det bra, vi hörs!

Fredag 2a Mars

Hej! Helt vanlig fredag idag, intressant.. Hoppas alla har haft en bra dag.
Hej då! :D

Skor

Kollade Elin Klings blogg och vart lite kär i dessa skor..
För 875 eller 7796 kr är de dina! Så om jag hade kring 8 000 över så varför inte liksom? ;) Haha.

Mars!

Första mars idag = jag fyller år om mindre än en månad! :D Asså det är mindre än 400 dagar tills jag är 18!!!! AAH JAG DÖR! :D 17 suger men sen så! ;)
Vad jag försöker säga med detta inlägg vet jag inte riktigt, men något om att det är ny månad och att jag redan är hemma, hihi! Hade bara en lektion idag, som vi endå inte gick hela. Var bara en lång genomgång och typ 20 min jobb matte. Och det vi gör nu, jag fattar verkligen ingenting!
Sen gick vi till det nya cafét i huvudbyggnaden där jag förövrigt aldrig är (en lektion i veckan) som öppnade idag. Det var ju asfräsht till skillnade från det gamla! Ser ju ut som värsta Bara Vara liksom! En chibata (ja, ni vet sånnt där bröd som ska vara så speciellt och är skitgott som de har på alla bra caféer?) har dem för bara 25:- !
Det är sjuuukt billigt och asbra och fräsht! :D Hade inte så mycket kontanter med mig så köpte en bulle, kaffe och en yoggi.
Sen åkte vi buss till Oset/Rävgången/Naturens hus i solen. Härligt! Så nu har jag precis kommit hem, här är bilder från när jag var ute och gick efter skolan igår:
Och dagens fika!
Nu ska jag dra o göra lite ärenden, seeyaaaa
RSS 2.0