Min helg i bilder!

Detta har vart en riktigt bra helg, och den är inte slut än! I fredags var jag och fikade med Hanna och gick sedan till Gottis och köpte godis. Ridningen gick typ asbäst om man jämför med förra veckan, shit va kul det var!
Världens bästa Hanna!<3
Igår åkte jag och Ida till Hanna på lite grillkväll, så mysigt! Lite kvällsprommenad samt (choklad)fårsslaktning ;)
En såndär kväll man verkligen behöver ibland!
Fick även en födelsedagspresent från Hanna! En bok samt riktigt smaskigt te, tack så jättemycket! :D<3
Idag åkte jag upp på stan för att köpa nya converse, fick bli ett par låga orange/aprikosfärgade!
Behövde ett par nya eftersom de andra vart stulna :(
/ Sara

Facebook

Nästa fredags ska jag hålla ett föredrag i ca 10 min på engelskan om ett "event". Jag ska prata om Facebook och hur det bildades. Såg just klart filmen "The Social Network" som handlar om Facebook, Mark Zuckerberg samt alla runt i kring.

.

Det är ganska otroligt hur denna idé från ett par studenter vid Harvard University blev något som idag aktivt används av över 900 miljorer människor runt om i världen, det är nästan en miljard...och detta på mindre än 10 år.

Det är något som jag, och så gott som alla jag känner använder varje dag.

Hur blev det så? Om en vecka kommer jag veta, men om man tänker efter så borde det inte vara så invecklat.

.

På Harvard går det folk som har det väldigt bra ställt rent ekonomiskt och kontaktmässigt. Någon i denna position som börjar med en ny sak får oftast snart många anhängare. Facebook vart extremt populärt på Harvard, och senare på andra amerikanska universitet. Det spred sig som en löpeld. Har alla mina vänner Facebook och de använder det varje dag samt driver många konversationer på denna sida lämnas jag inte oberörd. En vanlig människa skulle nog iaf falla lite för grupptrycket och kolla in sidan om så var fallet.

.

Jag tror att detta var precis var många hade letat efter, ett sätt att ha alla dina vänner på ett ställe, där du hela tiden kan hålla kontakt, hitta nya kontakter, visa bilder, visa vem du dejtar och är tillsammans med osv. Ditt sociala liv, på nätet. Det är genialiskt.

Det faktum att det finns över hela världen gör det inte precis mindre attraktivt.

Vad gör Facebook annorlunda mot andra sidor? Själv tycker jag att Facebook är otroligt komplett, det har det mesta man vill ha. Och just detta med profilen, att man på några sekunder snabbt kan kolla upp vem någon är och få en liten uppfattning om den, tror jag är ganska unik. Klart man skulle kunna kolla på en annan sida, men eftersom så pass många använder Facebook kan du nästan vara garanterad att du hittar den. Det är en väldigt "ren" sida också.

"Vision

Facebook's mission is to give people the power to share and make the world more open and connected."

Connection och Facebook är ju typ samma ord nu, haha!

.

Vet inte riktigt vart jag vill komma, men Facebook är helt otroligt när man tänker efter, och filmen rekomenderas starkt.

Kram!



Någon som tyckte mina skor var fina

Hej! Ska precis gå och lägga mig men tänkte bara göra ett snabbt inlägg :)
Idag hade jag nationella prov i svenska i 3 h, puh! Skönt nog slutade jag efter det. Lunchade med pappa uppe i Svampen och åkte sedan till gymmet och tränade och tittade på Gordon Ramseys The F-word, perfekt eftermiddag liksom. Var glad och klockan var sådär 15 och jag skulle åka hem och duscha. Men mina skor står inte i skohyllan vid receptionen på gymmet. Var är dom? Det är typ 4 par skor som står i hela hyllan, och inget par var mina. Går till omklädningsrummet och tittar. Näe, inte där heller. Något dumhuvud tog mina converse medans jag var några meter bort och tränade. Och man tar inte fel, skulle någon ha likadana skulle det ju finnas ett till par vita converse där. Näe, någon som jag kanske stått breve och svettats med 15 min tidigare tog mina skor.
Nu är jag som tur är ganska glad igen, och imorgon väntar en sjukt chill dag med skola i ca 2 h, fika med Hanna, skoköp och ridning på en lite galen häst.
.
Kram!

Sockerkaka, hallongrädde och maränger!

Jag lagar ju inte mat så ofta, eller bakar, men idag ville jag baka lite! Pappa ville bara ha vanlig sockerkaka, men jag ville göra något lite roligare så gjorde min egen lilla komposition! Sockerkaka, egengjord maräng, och hallongrädde. Har alrig gjort maränger förut, var ju jättelätt och de vart supergoda!
Var lite mörkt inne så inte bästa skärpan men spela roll! :)
Kram!

Plugg plugg PLUGG!

I ganska exakt en vecka så har jag inte tränat, inte vart på stan eller liknande efter skolan, alls. Jag har fått plugga flera timmar varje dag i ganska exakt en vecka. Puh! Börjar bli trött nu asså. Har haft biologiprov idag, imorgon har jag svenska muntliga då jag ska prata i 4 min (utan text att läsa) med powerpoint och när denna vecka började låg jag ca 30 sidor efter i matten. Juste! Har ju 2 verb och glosor i tyska till imorgon också.
Har ganska många saftiga grejer framför mig också, men nu har jag fått dela med mig lite av skollivet iaf, så då känns det bättre. ;)
Men jag ska inte klaga, det finns ju faktiskt de som inte går i skolan. :)
Här får ni en bild på mina ben från i måndags morgon då jag cyklade till skolan i snöstorm UTAN regnbyxor. Så nu har jag lärt mig att det kan vara smart att ta på dig det, eller ta bussen. Ett mirakel att jag inte vart förkyld haha.


Nej, nu ska jag skriva klart talet och göra klart powerpointen tills imorgon, och öva in allt också.
Vill bara säga att jag hade en riktigt trevlig tyskalektion idag. Det är ju inte mitt favoritämne men idag så var jag sockerglad och sen fick jag ett papper från en kille i tyskagruppen med en massa astronomifrågor som han förväntade sig att jag skulle kunna? Och jag kunde de flesta faktiskt! Längtar till astronomin i 2an, så sjukt kul! :D
Kram!

Grapefrukt med blodådror?

Åt en grapefrukt idag och den hade blåa kärl typ? Den smakade som vanligt iaf! :)

100 år

Idag är det 100 år sen Titanic krockade med ett isberg och sjönk. Så idag får mina tankar gå till de som omkom. Och idag sitter väl alla tjejer runt om i världen och glor på filmen för tusende gången. Det gör inte jag! Jag har faktiskt aldrig sett Titanic....sett snuttar då och då men jag har aldrig sett filmen början - slut. Opps! Detta betyder inte att jag misst min kvinnloghet (haha) utan jag har bara inte satt mig ned i soffan och sett den!
Men någon gång så!

Beavis and Butthead are back!

Ikväll 22:55 har Beavis and Butthead premiär igen! Senaste gången det var premiär var 1993 på MTV, jag var ju inte ens född då. Men det betyder inte att jag inte älskar dem! Så klockrena idioter liksom. Man känner igen sig ibland också..hehe
Söndagar 22:55 på MTV

Döööd!

Sitter här och ska börja skriva på historian..har SÅ mycket att göra i skolan just nu, hej då roliga helgen, och hej plugg helgen!
.
Idag har jag både hunnit hälsa på Hanna på hennes prao, köpa jeans och tränat! Har inte tränat på 2-3 veckor så var välbehövligt. Körde lite intervall idag och nu är jag verkligen helt död.
Nu ska jag ska jag köra lite historia, vi hörs! :)

11e April

Hej! Känner att jag måste skriva något här nu, även fast det bara blir ett makes-no-sense-inlägg haha..
Hur som hellst, hoppas allt är bra, även fast det regnar! Här är det bara bra iaf, jag har ju ätit pannkakor idag. Efter skolan åkte jag och tjejgänget hem till Lovisa och gjorde amerikanska pannkakor!
Alltid skönt att bara laga mat, chilla och prata om allt! :D
Skulle egentligen köpt nya jeans idag men hann inte riktigt det haha..var inn och kollade snabbt på Vero Moda men tyckte det inte hade något alls att tala om..jaja, bättre lycka imorgon i annan butik kanske! :D
.
Nu blir det plugg (+ lite tv), segt men nödvänligt! :)

Glad Påsk!

Nu har jag lite dåligt samvete över att jag inte skrivit något här på en vecka..men jag har inte haft jättemycket att skriva om heller. Har ju vart sjuk och det sitter fortfarande kvar lite faktiskt :( Men är ju så gott som frisk iaf! :D
.
Idag har jag hur som hellst vart på lite påskfriande med mina kusiner. Och letat påskägg!
Hoppas ni har en bra påsk! :)
RSS 2.0