Lång dag

Lång skoldag med idrott som fortsatte med jobb. Räkande folk igen, 2 timmar på Köpmangatan och en timme med Hanna på Kungsgatan. De två första timmarna var riktigt sega, men det var inte supermycket folk. Dock många som kollade på mig som att jag inte var helt klok där jag satt i skylftönstret på Kappahl och en gång var det till och med en otroligt söt gammal tant som först log när hon kollade på mig, sedan gick hon in i butiken och frågade vad jag gjorde och när jag förklarat det så sa hon att det verkade roligt och att det var trevligt att se en riktigt människa i skyltfönstret! Haha, hon gjorde mig verkligen glad!
 
I skolan började även Huntergame idag, ett spel där de som deltar jagar ned varandra och man får lappar med vem man ska jaga ned. Jag är inte med, men kanske nästa gång, fast det är förstås roligt att se på också, då folk skriker "HUNTED" och springer för livet mot sitt "offer". 
Hela kostcirkeln, socker och sötningsmedel!

Tisdagkväll

Tisdagkväll, bästa kvällen i veckan om man räknar bort fredagen. Varför?  1. Imorgon är det onsdag alltså har jag både sovmorogon och slutar tidigt. 2. Det är Maria och Mindy ikväll på tv. 3. 40% av vecakan avklarad. 
 
Såhär såg jag ut idag förresten!
Pappa och jag tog en promenad "bakom Biltema" idag. Vet inte vad stället heter egentligen!

Dimmigt

Måndagen är avklarad, den var på något vis mycket jobbigare än vad jag förväntade mig. Vad kommer inte resten av veckan bli då!? Nej tyst nu, jag får "leva i nuet" och ta varje dag och sak som de kommer. Det kommer att gå, jadå. På torsdag och lördag ska jag räkna fotgängare igen, torsdag 3 h på direkten efter skolan, lördag 4 h i sträck. Det fixar jag! Nu kör ni, veckan. 
Te och utsikten från mitt fönster ut mot gatan.

Ondskan

Igår, fredag hade både mamma och pappa tigit ledigt så att vi alla skulle kunna åka till Romme och åka slalom och hälsa på mormor och morfar på vägen. Som en riktig familjedag med skidåkning osv. Men i torsdags åkte pappa på influensan så vi fick stanna hemma...
 
Så detta har blivit ett rätt så stillasittande sportlov, det enda jag gjort de senaste dagarna är att läsa ut Ondskan av Jan Guillou. Vi har som uppgift i svenska att läsa en bok som har filmatiserats så jag valde den. Såg filmen igårkväll också, dock har jag sett den några gånger förut. Den är ju så bra alltså. Så sjukt bra. Och 300 sidor väldigt liten pockettext gick så fort! Jag som har rätt svårt för att öppna böcker, men är glad att jag hittat en bok jag verkligen gillar, men nu är den ju slut. Tycker att skådespelarna även gestaltar bokens karaktärer mycket väl, googlade upp Andreas Wilson, som spelar hududrollen, och ja, man kan inte göra mycket annat än att dregla och drömma...
 

Dag på stan med mamma

Hej!
Idag hade mamma och jag en riktig mor-och-dotter-dag. Vi åt frukost och gick sedan upp på stan där mamma köpte en affisch på Länsmuseet med fågelmotiv. På vägen dit såg jag gräsänderna i Svartån och sa att vi bara måste gå och köpa en limpa på Willys och mata dem med! När jag var liten gick alltid farmor och jag och matade änder, och har ju inte gjort det sen jag var kanske 5, 6 år så nu var det dags.
Så där stod vi, med en hel skivad limpa och matade änder i 5-10 minuter, haha! De var jättesöta men rätt aggressiva mot varandra.

Sedan tog vi en tur på Örebro Konsthall som jag velat gå på ett tag. Det var bara en utställning så det gick snabbt men det var trevligt. Efter en runda i några butiker gick vi och åt på Stora Örebro där ingen av oss har varit faktiskt, vi tog lunchbuffen och det var jättegott! Det var lugnt och vi satt där säkert en timme och kollade på människor.

En riktigt mysig dag! :)

Mmmmmm....

Igår

Igår träffades Hanna och jag för frukost/fika på Fröken Brogrens vid 10. Det var jättekul och mysigt att bara sitta och prata i några timmar där, verkligen ett mysställe! Och bättre sällskap går ju inte att hitta! :)

På kvällen gick jag mamma och pappa den långa vägen på några meter över till våra grannar för middag! Det var jättekul att träffa dem igen och prata om ditt och datt. Vi bjöds på supergod mat och kollade sedan på Melodifestivalen tillsammans, tyckte väl inte att något bidrag alla var så särskilt bra dock.

Godmorgon fredag!

Vilken underbar dag det är idag! Jag sitter hemma och ska alldelles strax skriva klart en grej från skrivkursen och duscha innan jag drar till skolan. Första lektionen är på valfri plats så jag stannar hemma, detta betyder alltså att jag bara har 55 min engelska idag! Och den ska bli riktigt kul, en tjej från Australien kommer till oss och pratar om hur det är där antar jag. Sedan åker jag hem och dammsuger som jag lovat och sedan är det ridning och nya hästar. Och sedan är det final i På Spåret ikväll.
 
 
Och framförallt, när jag går hem från skolan idag är det LOV!

Alla ♥ dag!

Glad alla hjärtans dag på er! 
Själv har jag inte någon speciell att fira med den på det viset, men tycker fortfarande man kan visa de man tycker om att man gör det. Så jag blev jätteglad när pappa gav mig och mamma en ask geléhjärtan och en alladinask imorse! Dessutom fick jag världens finaste sms av Hanna, det var precis vad jag behövde. ♥
Mamma och pappa fick varsin tidning och så har jag lovat att dammsuga imorgon, haha. ;)
 
En lite rolig grej var att det satt post-it-lappar på alla skåp på skolan med olika meddelanden på, som "Du gör andra glada" eller "Du är cool". På mitt skåp stod det "Wow, du är snygg", haha! Vilket jobb det måste ha varit att skiva alla lappar, kring 1000 st!?
 

Citronkräm och marängpaj

Vilken tid det tog! Men den vart god, dock kunde citronkrämen ha varit fastare.
Var kul att göra!

Onsdag

Hej!
Är hemma och har ätit lite lunch och nu tittar jag på tv...ska ta och kolla efter något recept på en paj som jag såg för en vecka sedan på tv på Masterchef. Får se om jag hittar något bra recept, skulle vara kul att göra en GOD dessertpaj, jag har ju alltid haft svårt för dessertpajer, men nu hoppas jag att jag kan väcka mina smaklökar för dem, haha ;)
 
Är ju perfekt att göra sånnt på onsdagar, eftersom jag slutar så tidigt. Har ju bara två lektioner, biologi och kemi. Det var labb på båda idag, och på biologin fick vi sticka oss IGEN. Jag fick sticka mig själv 3 gånger förra gången vi skulle göra blodgrejer, men idag behövdes "bara" två stick. 
 
Haha visst ser mitt block trevligt ut? Det är lite blod på det också...
 
Röda och vita blodisar
Fibrintrådar 

Semla hos Lovisa

Mys

Tända ljus, grapefrukt och amerikanska blåbär, matteplugget blev precis väldigt gott och mysigt!

Ny vecka

Hej!

Sitter och dricker lite egengjord varm choklad med grädde i och tittar på Americas Funniest Home Videos såhär på eftermiddagen. Min plan var att gå till gymmet men orkade inte, så det blev exkat tvärt om istället ;)
 
Idag var då det fruktade astronomiprovet, och jag förstod att det skulle vara svårt, men eftersom att provet var på så många områden kom ju inte alla man hade pluggat på, och det som jag fattade absolut noll av kom det ju såklart mycket av istället. Bland annat på området "Ekvatoriell Teleskopmontering". Optik är ju borttaget från fysikkursen jag läser och läraren hade inte gått igenom något om det. Så läraren fick ett högtrvande svar på frågan om okular där jag berättade det. Vet inte om det är rätt att skriva så men nu är det gjort. 
 
Resten av dagen kommer gå ut till att göra lite matte, och kanske kolla lite film. Åh så skönt! Snart är det lov också!!!

Har ett flåsande astronomiberg i nacken som jag blundat för lite väl länge.

Tjena mittbena!
REDAN TORSDAGKVÄLL!? What? Jaha, får väl innfinna mig i situatioen. Imorgon är det ju fredag, så klaga ska jag inte. Eller jo det ska jag visst för fredag betyder helg och denna helg ser jag inte så värst fram emot, den kommer innehålla en grej, astronomiJag skojar inte när jag säger att jag inte ens kommer ihåg senaste gången jag gjorde en uppgift i astronomin, det var förra året någon gång. Och på måndag har jag prov. Hehe. Ja, man kan alltid skjuta på det jobbiga berget liiite längre fram. 
 
Det västa av det redan hemska är väl dock att jag inte förstår något, alls. "Räkna ut tangentalhastigheten för stjärna A" vet jag att det finns någon fråga i ett häfte vi fick för tusen år sedan heter. Jag har inte ens en aning om vad tangentalhastighet är, inte en susning. Provet är på allt vi har gjort på hela kursen hittills, så provet är sjukt stort. Alltså begrepp som man bara whaaat? Förstår ens astronomerna själva något av vad det är de gör? 
 
Jag hade ju kunnat ta en liten titt på mitt gigantiska astronomiberg idag som står och flåsar mig i nacken, men jag kan inte. Jag är helt handligsförlamad! Helt plötsligt blev kemiuppgifter, svenskauppsatser och tvätt och allt annat vardagstråk jätteintressant. 
 

Skolan

Tro det eller ej, men jag har inte så mycket i skolan just nu. Prov och inlämningar tenderar ju att "klumpa ihop" sig, och just nu är det RÄTT SÅ lugnt. Har "bara" astronomiprov på måndag (som visserligen är på allt vi har gjort så det är stort och supersvårt), en uppgift i skrivningen som ska vara inne innan lovet, en svenskagrej och några uppgifter att göra i kemi. Fast missade några lektioner idag eftersom jag gick hem, så kan ha fått mer och jag kommer få mer innan lovet, men just nu känns det inte alls jobbigt eller mycket. PEPPAR PEPPAR. Imorgon kan det ändras, vem vet men just nu är det jobbigaste året på det pluggigaste programmet helt okej-lugnt. 
 
Så nu i pauserna av Maria och Mindy Best Friends Forever som börjar klockan 21 så hade jag tänkt skriva lite på uppgiften vi har i skrivargruppen. I den går 2or från alla program, och vi är bara TRE naturare, haha! Så när vi för några månader sedan fick en uppgift som skulle vara objektiv och utan åsikter var det rätt lätt för mig. Går man natur måste man skriva labbrapporter osv där man inte ens får skriva att "vi avläste volymen saltsyra". Man får inte blanda in "personer" eller skriva att man gjort något, utan "volymen saltsyra avlästes" ska det stå t.ex.
 
...och nu har vi fått en uppgift där vi ska typ utvärdera en bok eller film vi läst/sett. Det ska alltså inte vara en recension av den, utan man ska blanda in sin UPPLEVELSE av den också. Jag hade tänkt skriva om JD Salingers Nio Noveller som jag läste för ett tag sedan, men det kommer bli en utamning att få in mina känslor av den. Blir rädd av bara tanken...UTMANING. Dessutom känner jag rätt mycket press eftersom det just nu går bra för mig på skrivarfronten. 
 
Såhär började jag min presentation av boken "

Nio Noveller – JD Salinger

”Räddaren i Nöden” är som bekant Salingers mest kända verk, och det med all grund, men hans nio noveller får inte glömmas bort. Novellerna är huvudsakligen skrivna för tidningen The New Yorker, där flera av dem också publicerades. I den första novellen, ”Bananfisken hugger idag” presenteras vi för familjen Glass som vi följer genom flera av Salingers berättelser." 

Det är rätt tydligt att detta är mer början till en recension av boken, och den är känslolös. Jag har uppriktigt sagt svårt att blandla in känslor när det ska vara något som någon ska sitta och bedömma. Känslor är ju inte fakta....

Salinger

Tisdag och huvudvärk

Hej!
Hade tänkt att blogga igår, men orkade inte. Dagen började nämligen med matteprov som inte kändes ett dugg bra. Vet inte om det faktiskt gick katastrof eller om det är prestationsångest, men jag vet att jag har fel på flera uppgifter, känns inge bra. 
Efter skolan gick jag och tränade, för första gången på veckor, kanske en månad...så jag tog i rätt bra om man säger så, kan behövas. Var mest jobbigt men behöver komma igång igen!
 
Idag åkte jag till skolan men fick snart huvudvärk som bara blev värre och värre. Så jag åkte hem. Känner att jag måste börja lyssna på kroppens signaler lite mer, jag "vågar" ju knappt gå hem, men idag kände jag att huvudet skulle sprängas så jag sjukanmälde mig. 
 
Nu sitter jag och kollar på Planet Earth från BBC, kan verkligen tycka att nuaturfilmer är det bästa som finns ibland! Och appråpå naturen, vad det snöar ute! Tur att man kan mysa till det med en kopp te.

The Gate is straight deep and wide, Break on through to the other side

 

Fyra timmars räknande

Stod och räknade folk i fyra timmar idag, två vid Swedbank/Specsavers och två på Köpmangatan vid BikBok. De två första stod jag tillsammans med en tjej som jag sedan gick och åt lunch med (+hennes kompis) och pratar man hela tiden i nästan tre timmar får man reda på rätt mycket om varandra, och vi hade ganska mycket gemensamt! Det är så roligt när man träffar någon som man kan diskutera sina intressen med, haha. 
 
Efter min lunch (eller ja, kaffe och kladdkaka) och mitt andra pass kom mamma och vi gick på stan lite snabbt. Behöver ett nytt skärp som matchar mina Primeboots (måste ha ett svart skärp eftersom de är svarta) och en mössa. men skärpen var för stora och mössorna verkar vara slut överallt. :( Får hålla ögonen öppna då!
 
Nu är Melodifestivalen på på min tv...inte min typ av musik men man får väl lida igenom det ;)
 
Och JA jag ska givetvis ta bort nagellacket och måla på nytt.

Första februari

Som jag har längtat efter denna dag! Varför? Jo, idag slutar mitt godisförbud som jag haft sedan nyår. Jag är riktigt sockerberoende, trodde detta skulle gå över när jag slutade med godis och läsk men icke, jag har bara gått och varit sugen i en månad...Så idag efter skola och fredagsfika (som också var en sockerchock) köpte jag godis inne på Gottis. 
 
Idag har jag också ridit för första gången på två veckor, hoppade Seamus, en vinglig unghäst haha. Spännande men det gick bra!
 
Ha en fortsatt bra frdagskväll!
 

Igår/räkna folk

Igår var ännu en stressig dag, skola inklusive idrott (inte min favoritlektion direkt) 8-15:25. Sedan stod jag på stan med fina Hanna i två timmar och räknade passerande människor, lite lustigt jobb kanske men vad gör man inte för att få jobba lite. ;)

Det var jättekul och skönt att bara stå och snacka i ett par timmar, det är sånnt som behövs ibland. Är så mycket skola nu, saknar sommaren då man har tid att ses hela tiden! :(

Ska räkna folk på lördag också, i fyra timmar! Men det går nog bra, bara jag inte fryser ihjäl...får sätta på mig ordentligt med kläder :)

RSS 2.0