Det sista av frukostjobbet

I torsdags gjorde Hanna och jag vårt sista frukostutdelningspass, detta i Hallsberg. Som sagt har det varit ett väldigt trevligt jobb och de tidiga mornar har inte varit något större problem tycker jag. Vi har fått uppleva en hel del då jobbet har varit rätt omväxlande, vi har fått köra tjänstebil, besökt olika städer varje dag, och möta många människor. De roligaste mötena enligt mig har varit två äldre herrar, den ena i Askersund som kom fram och tacksamt tog emot frukostpåsen och frågade mig om det var Örebro Länsteater som skulle bygga skola samt teater i Askersund. Jag sa att jag inte trodde det men att det var väldigt roligt att det byggdes nytt i Askersund. Herren gick sedan iväg men cirka 20 minuter senare kom han tillbaka med en borshyr (visserligen från ett politiskt parti jag kanske inte helt håller med) där det var en bild på hur huset skulle se ut när det var klart. 
 
I Karlskoga mötte Hanna och jag en herre som jobbade för komunen med att samla skärp. Han hade jobbat för Karlskoga kommun i 41 år och berättade om sin stora hobby - stickning och virkning. Det var hemligheten för att behålla rörligheten i händer och handleder på ålderns höst enligt honom. Det är denna typ av människor man aldrig skulle få träffa annars och därför har detta jobb varit lite extra roligt, förutom att jag fick jobba med Hanna då. 
 
Tack för sex trevliga dagar som förhoppningsvis ger resultat för Länsteatern i Örebro!
 
 
Hanna med bilen vi åkt runt i!
 
 
 
Hallsbergs station
 
 
 
Jag i Askersund där vi hade det rätt lugnt, så vi gick de 50 meterna ned till sjön och tog några bilder innan nästa buss anlände. 
 
 
Fina Hanna i Askersund efter att vi jobbat klart för dagen
 
 
Otroligt vackra Askersund
 
 
 
 
Jag på ett fik i Hallsberg
 
 

Regnväder









Tapas

Som variation på de klassiska "fredagsmysrätterna" (tacos, hamburgare, grillat osv.) här hemma bestämde jag igår att vi skulle äta tapas! Så jag åkte till Ica Maxi och handlade men det var lite knepigt vad som skulle ingå. Jag handlade torkad skinka, salami, kex, mozzarella, brieost, kycklingspett från delikatessdisken, oliver och vindruvor. Sedan hade vi några saker sedan innan hemma som havtornsmarmeladen som jag handlade i Kumla exempelvis. Till detta lite rött vin. Det blev riktigt gott tycker jag, och är ju väldigt lätt att variera!

Fick inte med alla små tapasrätter på bild, men här är det mesta! 



FrukostJOBB

Mobilens autokorretkt ändrade "frukostjobb" till "frukostkorv" vilket jag inte såg och därav rubriken på förra inlägget. Jag vet inte hur man ändrar sådant i efterhand och orkade inte skriva om allt (igen, mobilen stängde med appen en gång så fick skriva om allt en gång) Det är ingen korv med i frukosten heller så jag inte förvirrar. 

Frukostkorv

Under tre dagar denna vecka och tre nästa har Hanna och jag som jobb att dela ut frukostpåsar för Örebro Länsteater runt om i länet. Vi har hittills varit i Nora och Lindesberg och imorgon väntar Kumla. Det är tidiga mornar då vi ska va på plats 06:30, så vi går upp 5. Men det är roligt att få åka runt i Länsteaterns bil och få ge någon en förhoppningsvis lite trevligare morgon och samtidigt göra reklam för vår fina teater. Att dessutom jobba med min bästa vän gör ju inte det hela sämre :)





Fågelbricka

Igår åkte mamma och jag till Ikea för att handla skoförvaring och ramar. Jag hittade både ram till klassfotot från studenten sant bilden på mig. Jag sprang även förbi en bricka med fåglar på några gånger som var så söt, men som jag tyckte var lite onödig. Men när mamma och jag stod vid kassorna sprang jag och hämtade den iallafall. 
Visst var den söt? :)

Tog en guldig ram till studentfotot


Västerås

Pappa jobbar ju en del i Västerås nu och igår åkte Hanna och jag med och utforskade staden medan pappa jobbade (så det ska vara). Eftersom att vi kom dit innan 9 på morgonen hade inga affärer öppnat, så vi satte oss på Espresso House och drack kaffe. Jag drack en stor vaniljlatte som verkligen kan rekomenderas! Jag tyckte den var så god att jag senare under dagen köpte syrup'en (nej, det heter inte sirap) som de använder till denna delikata kaffedryck. 
 
Vi gick sedan i några butiker, lunchade med pappa och gick på eftermiddagen i gamla stan som var väldigt mysigt. Vi gick även förbi slottet och Stadshuset, men just slottet var väl inte så mycket att komma med om man jämför med Örebro Slott. 
Tack för en trevlig dag!
 
 
 
 
 
 

Födelsedagsmiddag

I måndags så fyllde min barndomsvän Elvira år och bjöd in till middag med tillhörande tjejprat, fiskdamm, sällskapsspelande med mera! Hanna, Ida och jag hade gått ihop och köpt present tidigare på dagen vilket jag tror blev lyckat. Det var en mycket trevlig kväll med mycket skratt, och trots att vi inte ses allt för frekvent så hittar man tillbaka till varandra på nolltid när man känt varandra så pass länge som vi har.
 

Utekväll

I fredags åkte jag och Ida ut till Hanna för drinkar och tjejsnack! Vi drog senare in till stan och gick på Satin! En mysig kväll i gott sällskap :)
Bild från Hannas instagram!
 
 

Dalarna

I onsdags åkte jag, mamma och pappa för en riktig tur runt Dalarna. Vi åkte till Lyko i Vansbro, Zornmuseet i Mora, gjorde ett snabbt besök i Nusnäs där dalahästar kommer ifrån, fikade i Rättvik, tittade på tyger i Västervik innan vi åkte hem till mormor och morfar där vi åt mat. 

Så nu kan vi verkligen säga att vi "gjort" Dalarna! Dock blev det ju en del bilåkande, men det hör ju till 😊


Ledig?

Har kollat igenom en säsong av Game of Thrones på mindre än en vecka, inte så speciellt svårt kan jag meddela ;) När det är svinvarmt och dessutom molnigt är det svårt att låta bli att inte titta, trots att jag kanske borde sysselsätta mig med något "vettigare". 

Faktumet att jag dessutom inte vet vad jag bör "kalla mig", t.ex arbetslös, studerande, jobbande eller liknande förstärker känslan av att jag inte känner mig så "vettig".. Skrev ut mig från arbetsförmedlingen nämligen så vet inte vad jag ska titulera mig som. "Ledig" kanske ;) som kollar serier haha...

Rekommenderas hur som!

Hej

Det blev visst en rätt lång, oplanerad paus här. Blev lite så, att när skolan tog slut började jag slappa och då slappade jag med precis allt haha. Här kommer en sammanfattning på vad jag gjort senaste tiden! :)
 
Studenten kom ju tillslut, och jag sa ju att jag skulle visa några fler bilder!
 
 
 
Midsommar spenderades hos Ida med gott sällskap! Vi åt och drack gott, spelade kubb (vann), bakade kladdkaka och hade allmänt trevligt!
 
The Rolling Stones, legenderna, fick jag och pappa skåda den första juli. Var helt otroligt!
 
 
 
 Pappas födelsedag firades genom ett besök på sjökrogen i Katrinelund
 
Åkte till Skåne med mamma och pappa
 
 
...där jag blev kär i en smågata och den hemliga fotografen i mig kom till liv
 
 
 
Tog ett och annat dopp i havet
 
Hittade ett grymt promenadstråk i Simrishamn
 
Övade på att vara fotogenisk på vackra Bornholm
 
 
Hemma i Örebro åkte jag ut med Hanna och badade
 
Åkte med mamma till Nora och sedan till min farbrors och kusiners sommarstuga och badade (här är lunchen från Bryggeriet i Nora!)
 
Åt gelato med mamma efter en dags shopping hemma i Örebro. Rekomenderas starkt, dock är det kallare än vanlig glass-glass tror jag. På Köpmangatan
 
Var på Avskedsfest för Josefin och Lovisa som flyttar till Australien i cirka fyra månader. De kommer vara saknade! Under kvällens gång kämpade jag med att få till en god mojito. Lättare sagt en gjort!
 
Igår tog vi ut allt ur garderoben i mitt rum, jag hjälpte till att måla golvet med mera och jag tycker att jag nu kan säga att jag har en Walk In Closet. Det låter ju rätt coolt åtminståne!
 
 
...har även övat på sexiga poser för att visa upp min fina klocka jag fick i studentpresent bland annat, haha! ;)
 
 
Och solat en del. Nu sitter jag dock inne där det "bara" är 30 grader i jämförelse med utetemperaturen på 32-33...
RSS 2.0