Öppet hus igår

Igår var det öppet hus på skolan där främst 9or ska komma och titta på skolan (och eleverna, vi karropiltar haha) inför deras gymnasieval. Jag var först på biologin i 45 minuter där vi hade ställt fram gamla uppstoppade djur och djur i formalin...fräscht. I de andra biologiklassrummen tillverkades glass av flytande kväve och i ett annat gjordes det bröd.

Det kom knappt några 9or alls men jag pratade med några där jag berättade hur jag tänkte när jag valde gymnasie och program. Tycker det är superkul att få hjälpa dem och hoppas att det uppskattades!

Sedan gick jag till astronomi + träningsläran där de bl.a. Hade satt upp hur mycket olika drycker hjälper en att återhämta sig.

Mot Hanna och julbak!

Massage!

Idag på min sovmorgon gick jag upp tidigt! Detta händer ALDRIG om det inte är något speciellt, som idag då jag hade massage på SpaHuset inbokat kl 8!

Jag har aldrig gått på massage förut, men det var exakt som jag trodde att det skulle vara, haha. Alldeles för mycket tända ljus och typ 5 buddha prydnader i varje rum, avslappnade musik med havsvågor och fiskmåsar i bakgrunden och varma handdukar.
Massagen var superskön, men jag kände att vänstra övre delen av min rygg typ knastrade. Jag har muskelknutar där, men jag fick lustigt nog inte ont när massören tryckte på dem.

Himla avslappnande och bästa möjliga sätt att börja dagen på! (Om man bortser från att jag gick dit i allt slask)


Nu ska jag strax till gymmet och köra lite lätt, kommer inte ha tid till detta på några dagar så därför :)

Just nu

Måste ta tag i plugget nu! :(

Haha har på mig riktiga hemmamys kläder...

Kommer aldrig få nog.
 
Appropå SHM igen då, ders album Until Now går om och om och om och om igen på Spotify vart jag än går just nu. Åh ♥

SWEDISH HOUSE MAFIA ! ! ! ♥

Igår, efter mitt kemi-mastodontprov på 3 timmar så var det bara hem och byta om. Jag var efter 2 veckors intensivt kemipluggande och sedan provet på 3 timmar, helt mentalt utarbetad. 
 
Och vad passar då inte bättre än att åka och se Swedish House Mafia!? Bara få släppa loss ALLT! Konserten var i Solna, Friends arena, den nybyggda. Hanna och jag blev skjutsade dit av pappa och gick sedan till den ENORMA arenan. När vi hade hängt av oss våra jackor i garderoben fick vi srå länge i kö för att komma ner till själva innerplanen där vi hade ståplats. Folk (och även vi) klättrade över sittplatserna för att komma ner, men där nere hade de satt upp staket så man kom inte ner, utan behövde använda gångarna. Så det var bara att tränga in sig någonstanns i en kö. Tillslut kom vi ner till inneplan och när vi stått där i 10 min (förtfarande för-DJ som spelade då) så släppde de fram några ännu längre fram, då även Hanna och mig! Så vi kom riktigt långt fram. 
 
SHM började spela i tid, 21:00! I jämförelse med andra världsartister är det jäkligt bra, men de kanske är för att de är svenskar. Konserten var iaf HELT SJUKT ENORMT BÄST! Steve Angello, Axwell, och Sebastian Ingrosso, de killarna är verkligen Sveriges kungar just nu. Steve fyllde dessutom år, 30 bast! Grattis! 
 
Det var så sjukt coolt att få se dem på riktigt, få se dem spela. Om man jämför musiken och låtarna med själva konserten var det stor skillnad. Musiken är ju house-musik och då ska den vara TUNG. det vaar den, men det var lite ovant till en början, men fy sjutton vad duktiga de är. Mitt i konserten fick även alla med ståplats sätta sig ner, för att sedan hoppa upp när musiken började igen. Hela konserten var otrolig, TACK SWEDISH HOUSE MAFIA! 
 
 
Kamera bakom SHM ut mot publikhavet
 
Hanna och jag!
Sångaren till några låtar, John Martin 

Något HELT annat än kemi och skola

Mitt huvud är verkligen på tusen stället för tillfället. Idag satt jag någorlunda koncentrerad på den tidiga delen av eftermiddagen och pluggade kemi. Kollade facebook lite snabbt och såg att en vän som jobbar på reklambyrån där jag praoade i 9an hade uppdaterat sin status om att en fotograf hade en öppen modell casting idag och då började mina tankar rulla iväg långt bort från kemin...
 
Det var en casting som var öppen för alla, man behöve inte vara 2 meter lång och väga 3 gram utan kunde se normal ut också. Jag sökte runt lite och insåg att jag faktiskt träffat denna fotograf lite snabbt några gånger när jag varit på reklambyrån i olika ärenden så jag bestämde mig faktiskt för att gå dit! Men det var nervöst, mist sagt. Men det var jättetrevliga människor där och jag träffade två som jobbar på reklambyrån som jag känner sedan innan som jag fick en chans att snacka lite med.
 
Jag fyllade i ett papper med uppgifter och på framsidan stod "mitt" nummer, 48. Jag fick byta om till en vit tshirt och fick sedan kliva upp framför kameran, hållandes i nummerlappen. Jag SKAKADE verkligen. Det var ju inte direkt som att stå framför spegeln hemma, utan det kunde mer liknas med att ta skolfoto då jag fick några få instruktioner. Men det var superkul att stå där. Hur fotona blev har jag ingen aning om, haha, antar att de blev...sådär. Men det var verkligen SUPERKUL och man fick en liten kick. Jättetrevliga människor där också!
 
Om jag hade haft lite mer "modelliga" förutsättningar så är det helt klart något jag skulle vilja göra, efter alla TopModel man har sett haha ;) Detta var ju såklart lite annat, men jag gillar ju både att vara bakom och framför kameran. 
 
Var somsagt en kul grej, och blir det något så skulle det vara helt enormt superduperkul!

Trevlig och lugn helg

I fredags var jag ju på Kulturnatten, och i lördags var jag på bio. Sista twiligtfilmen såg jag med mina fina lågstadievänner. Eller säger man så? VI är ju fortfarande vänner! Jaja. Den var hur som helst bra och vi hade jättemysigt. 
 
Resten av hela helgen har jag bara gjort en sak: pluggat. Det har jag även gjort i kanske 4-5 timmar idag också, utanför skolan. "Slutade" 11:30 idag, mina lektioner jag hade efter 11:30 var antingen valfria eller på valfri plats och egentligen hade jag behövt gått på astronomin, men just nu finns det bara en sak i mitt huvud: Kemi. Jag får väl ligga lite efter i allt annat då, jag MÅSTE fixa kemin. Sammanfattar hela kemiboken på datorn, har skrivit drygt 25 sidor nu, och är inte klar på långa vägar. Härlig känsla liksom.
Nja.
 
Så jag är jätteglad att jag gick på kulturnatten och kollade på bio, jag tror nästan att jag börjar bli lite knäpp i huvudet av allt plugg. Läskig känsla. Man känner sig ju inte mindre läskig och konstig när man bor framför datorn och lyssnar på The Doors och Jim Morrisons filosofiska texter. Ja, vad man nu ska kalla dem. Men när man är lite konstig i huvudet som jag känner mig nu (det är som en stor jäsande bröddeg) så förstår man dem helt plötsligt. Nej, nu får jag sluta läcka ut mina konstiga tankar och fokusera på kemin igen. 
 
Ha det götttttttt. 
Suddiga biovänner
Josse, Hanna och jag
Jag

Kulturnatten

Igår var det Kulturnatten här i Örebro, en kväll där band spelar, grupper dansar och man kan titta på konst. Jag har aldrig gått på kulturnatten förut så det var supertrevligt att få kolla in det. Vi tittade på lite olika jätteduktiga band och en dansföreställning där två av mina kompisar medverkade! Men höjdpunkten var ju givetvis Stalinbaletten, som jag sett några gånger vid det hära laget. Den var allra sist på schemat, vid 23. Var som vanligt riktigt bra, har några bilder från olika gånger under kvällen:
Filip Fjäril
Stalinbalett

Nov. 13, 2012

NEHE

Kommer till skolan och sitter på astronomin, men den var tydligen valfri!? Hela min dag var ju inställd, hade kunnat sova länge och pluggat hemma hela dagen och förlängt helgen! :( Jaja, nu sitter jag ju här. Och så kommer jag iväg till gymmet, hade jag nog inte gjort annars.

Surt

Jahopp!

Är hemma och sitter och småpluggar lite. Började 8:15 idag men när jag kom till skolan fick jag veta att min första lektion var inställd och att läraren på min andra lektion var ledig, så jag börjar inte förens 12:15. Så hilma skönt att kunna sitta hemma i myskläder med en kopp te istället för all stress i skolan.
 
Får ta och göra i ordning någon lunch här snart, sedan åker jag iväg. Har ju bara en lektion eftersom skrivningen är på valfri plats eftersom läraren är bortrest. Haha vilken hård dag ;) Fast riktigt så slappt som det låter har jag det inte, har mycket att göra i alla ämnen nu :(
 
 

Detaljer i mitt rum

Tror inte att så många vet det om mig, men jag kan verkligen vara en kreativ människa. Ibland kommer jag in i perioder då jag målar, andra där jag skriver, och vissa där jag möblerar om och vill inreda. Men främst är det väl att jag fotograferar. Men min karera har ju inte velat fungerat på ett bra tag, men det visade sig vara mitt objektiv det var fel på :( Har på ett teleobjektiv nu. 
 
Hur som helst, så idag efter IKEA blev jag tvungen att göra något med mitt rum. Plockade bort lite böcker i min mini-bokhylla och gjorde om. Bilderna är från min iphone och det var mörkt så man ser inte så bra, men här är några detaljer av mitt lilla rum:
Dagens IKEA-köp
Gamla grjer på nytt sätt
Bok om Rolling Stones, Keith Richards biografi (gitarrist i Stones), en hatt från Jersey och Vintage Vinos av Keith.
Smyckes "blomranka". var mörkt när jag fotade.

Senaste dagarna...

...har vart som vanliga dagar! Haha. I torsdags hade vi boxning på idrotten, fy sjutton så jobbigt! Men är verkligen glad att alla peppar varandra, jag är en sådan som behöver det när det är skolidrott, har ju haft detta ämne i vad kan det bli...11,5 år? Ibland när det är något tråkigt som fotboll (förlåt nu alla som gillar fotboll) så kan jag känna att "varför gör jag detta, är man 17 bast vet man väl hur man motionerar!?" men det är ju en del av utbildningen. Eller något. Min klass är dessutom en väldigt motionerande sådan. Men boxningen var kul och jag har fortfarande en riktig träningsverk i armar/rygg. 
 
Så när jag igår efter en supermysig fredagsfika skulle rida Don Kong, ridskolans bjässe så undrade jag hur detta skulle gå...Vi skulle hoppa och jag kände bara hjälp...Jag skulle runt med en tung lastbil och HOPPA, haha. Vad denna häst gör är att han hänger sig i tyglarna och går med huvudet i backen. Vanligtvis så är det hästen som brukar göra själva hoppet över hindret, men igår vad det jag som fick "lyfta" denna häst över. Såg nog rätt kul ut. Han slog banne mig i varenda bom och oxern som låg på 80/90 något sådant var det ett MIRAKEL att han inte rev en gång. Var ungefär som att hoppa en ko. Inte för att gjort detta men jag kan tänka mig. Han stannade framför hindret och "samlade" kraft, och sedan lyfte jag över honom, haha. Men rätt fina språng, MYCKET rygg. 
 
 
Idag sov jag till 11(!) och vaknade av att mamma kom in och väckte mig. Jag kan verkligen sova hur länge som helst...Vilket är dumt eftersom vi skulle till Västerås idag. Hyra slalompaket som man hyr för hela säsongen. Därefter åkte vi till IKEA i Västerås och gick runt lite på köpcentret. Köpte en stor tekopp och ett ljus med pepparkaksmönster. Och fick så en inspirationskick på IKEA så var tvungen att pilla lite i bokhyllorna och så i mitt rum. Blev nöjd! 
Fredagsfika på Pablos tro jag det hette. 
Invigning av julen...
 

Livets goda

Igår träffade jag världens gulligaste Hanna en snabbis och jag fick en stor vit toblerone! SÅ GOTT! Tack Hanna! <3 Hon har ju varit i Barcelona och köpte med den hem till mig.

Idag blev det mer gott, i form av asiatiskt! Åt på Saigon med tjejerna från klassen, är typ fortfarande mätt efter all friterad kyckling.

Så nu har jag klarat av att uppdatera er med ett praktexemplar till blogginlägg, helt om mat! ;)
Mmmm...

Försöker iallafall

Har inte gjort något vettigt idag förutom skolan och tränat. Cyklade 1 mil på 18 minuter och 47 sekunder! Men sen är det ju en spinningcykel så det är ju lättare. Alla dessa benövningar jag fått av sjukgymnasten som jag ska göra för att mina knän ska bli hockuspockus bra börjar bli sjukt tråkiga att göra nu kan jag tala om. Jag kör fortfarande på lättaste vikterna, blir inte ett dugg starkare och mina knän blir bara värre. Har blivit tillsagd att jag inte får ta så många promenader heller, helst inte gå mer än runt på skolan. Kul? Näe. Jag vill kunna jogga och promenera som vem som helst! Jävla knän.

Nu sitter jag okoncentrerad som bara den och är stressad så in i skogen över kemin, kursprov snart (prov på hela boken). Motivationen är 0 just nu med kemin. Fattar ju ingenting! Lyssnar på Queen också, behöver lite omväxling känner jag. Blivit rätt mycket klassiskt på senaste. Rätt bra när man kommer in i det.


Oj! Nu är klockan titta-på-tv-precis-innan-jag-ska-lägga-mig-dags och jag har fortfarande inte kommit någonstans med kemin. Fan. Tror jag aldrig vart så orolig för ett ämne, som det ligger just nu får jag bra på proven men förstår tydligen inte världens enklaste sak som är grundläggande och lär jag mig inte detta hockuspockus som får jag F.
Tror min kväll stavas ångest. Blir råplugg imorgon då! Måste ta tag i det.

God natt.

När man inte förstår förklaringen man skriver ner

Himmelsekvatorn, storcirkel, seeing, radiofönstret, apertur, ekvatoriell teleskopmontering, deklination, rektacension, parallax, med mera och mera och mera. SItter och ska skriva förklaringar till dessa ord man jag förstår ju inte orden jag beskriver dem med.

 

Astronomi ska ju vara kul! :(

Check, check and check!

Wow! Är nästan lite imponerad av mig själv måste jag säga. Nog för jag ALLTID har haft så kallade "att-göra-lisor", eller som jag döper dem till "To-do-List" eftersom det låter bättre på engelska, men nu har jag verkligen kunnat använda dem. 
 
Igår skrev jag upp rätt många punkter på söndagens to-do-list och sa till mig själv att "nu går jag inte och lägger mig ikväll innan jag kan bocka för alla punker". Sagt och GJORT. Fast när jag skrivit "gör uppgifter i fysik" så gjorde jag en haha, men jag gjorde det iaf! 
 
Så efter skolan idag åkte jag först hem och åt och bytte byxor och skor (regnväder) och åkte sedan upp på stan i skitvädet. Där lämnade jag in min cykel vars framlyse behövde lagas, jag köpte ett par jeans (lyckades hitta det sista paret Dr. Denim i min storlek i min modell i stan), jag hämtade cykeln, åkte till Spa Huset och bokade tid för massage, jag åkte sedan till Ica Maxi och handlade ett rutigt och ett linjerat häfte. Det är rätt effektivt måste jag säga! Idag, innan jag lägger mig SKA jag även ha övat igenom svenskaredovisningen tills imorgon och gjort klart lite astronomi. Punkt slut, ingen kompromiss! ;)
 
Hoppas detta kom som ett pluttig men något inspirerande inslag i denna måndag. 

Danmark

Hej! I torsdags åkte jag, mamma och pappa till Köpenhamn och var där i ett par dagar. Kom hem för någon timme sedan och nu ska jag just börja titta på en av mina favoritfilmer som barn - Spirit - hästen från vildmarken. Åh så bra den var! 
 
Här kommer iallafall lite bilder från fina Köpenhamn!
Fish 'N Chips! SÅ gott!
Mer mat, i form av hotellfrukost!
Carlsberg Musseum 
 
Alla näsor som trillat av diverse staryer
Mamma och pappa
Macarons!
Mmm....
 
Musseum 2
RSS 2.0