30 grader

Har vart kring 30 grader varmt hela dagen idag i Tyskland. Nu har jag fått byta ut solsängen till vanlig säng, tror jag fått lite solsting...imorgon då det åska, det bra vädret varade i en dag! :(

bilder

Skulle ha laddat upp en bild på tvn, men det verkar inte funka från mobilen...

I Tyskland

Har börjat Robert Pattinson har börjat snacka tyska...eller är all tv dubbad? ;)

Haha känns ovant att ALLT är på tyska, kollade nyss på 2 and a half men, men det var inte Charlie Sheen som pratade haha! :)

Mot flyget

Då drar jag iväg till Skvasta, vi hörs på lördag! :)

Härligt väder

Hade lite ärenden på stan idag, skulle handla nya svarta jeans, svart bandeau och pengar till mobilen. Behöver inte ens gå upp ur sängen för en väderrapport, det drar kallt från fönstret och hör regnsmattret på rutan. Visar sig sedan att det inte mer än 11,2C grader ute! Som gjort för en runda på stan! ;)
Jag gick upp på stan, cykla blir man så blöt av...paraplyet vände ut och in på sig säkert 20 gånger haha! :(

Blev ett par svarta jeans från Vero Moda, orkar inte med Dr. Denim längre, mina luktar apa! Såg ut som en tvättäkta hippie där jag runt på stan också, gummistövlar, inget smink, en massa stora tröjor osv.

Det regnar fortfarande och nu börjar resfebern komma, tänk om en blixt slår ner i planet eller det är halkigt på start/stoppbanan för att det regnat så mycket? :S
Nu ska jag packa vidare iaf! Måste komma under 10 kg eftersom jag bara tar handbagage...

This is it

På 3an går just nu This is it, om Michael Jacksons förberedelser osv inför hans comeback som han aldrig fick göra.  Jag kommer ihåg chocken när han dog, jag och Hanna var i hennes mormor och Elows sommarstuga och jag tror vi såg det på textvn men vi trodde inte på det, mannen var ju odödlig! 
 
Dessvärre var det sant och han var lika dödlig som vem som hellst. Världen kom i chock och han blev allas favoritartist, haha! Det går ju knappast att bli större än honom, hans musik är fantastisk. Och som tur är kommer den alltid finnas kvar!
 
Mannen pryder min vägg!
 

2012-06-24

Tog en promenad idag innan vi åkte till mormor och morfar. Cyklade ut till "mitt" ställe bakom Biltema/Ica Maxi, och såklart fick skyarna för sig att öppna sig. Blev en ganska blöt powerwalk!
 
Åkte sedan hem till mormor och morfar i Dalarna och bjöds på mat och fika!
Nu är det kväll och jag sitter och provpackar inför imorgon, ska bara ha med mig handbagage till Tyskland. 
Mamma och pappa har frågat mig flera gånger "men lite resfeber måste du väl ha?" men den har jag inte sett till! 
 
Kommer väl när jag sitter på flyget ;)

Midsommar!

Vänner, sol, chokladhjul, mygg, kubb, god mat, (smått misslyckad) midsommarkrans med mera, en riktigt bra midsommar helt enkelt! 

You don't mess with the Zohan

Sitter med en påse godis och tittar på You don't mess with the Zohan. Är väl ingen "kvalitétsfilm" men nog så rolig!
Alla fördommar mot invandrare förverkligas och såklart är Adam Sandler i huvudrollen, som alltid ;)
 
Adam Sandeler, Adamler kanske? Jodepp, Angjo, haha mina kvällsfunderingar alltså...eller, JANISTON!!
 
 
God Kväll! ;)

Lite nytt

Var på hm idag, och så ser jag dessa mjusikshorts, helt ensama. Jag som alltid tänker efter jag duschat/när jag går upp ur sängen "ska jag ta mjukisbyxor eller shors?" NU SLIPPER JAG VÄLJA! :D 
De kommer från killavdelningen, men strunt samma haha! Åh så sköna! :D Glad, glad, glad!
 
Köpte även ett par lite tuffare jeansshorts och en bh!
Så nu vet ni det! Nödvänlig kunnskap! ;)

Helt slut

Från min lista idag kan "Klippa gräset" och "Tvätta bilen" strykas! JÄKLAR vad jobbigt det var att klippa gräset, aldrig klippt hela gräsmattan förut...;)
 
Tog en powerwalk i en dryg timme i eftermiddags också, var helt snurrig när jag kom hem. Och ändå åt jag precis innan jag gick! 
 
Precis under motorvägen...
Nu: Morotskaka och Not another teen movie! :)

2012-06-18

Idag har jag nog jobbat i trädgården i 3-4 timmar, puh! Har fått en massa saker i trädgården som behöver göras - mot betalning förstås ;)
.
På eftermiddagen åkte jag till Fikafabriken för en fika med Ida, mysigare fik får man leta efter!
Som ni ser är det ganska mycket, så kommer vara sysselsatt tills jag åker till Tyskland nästa vecka :)
Nu är jag dödstrött så tror jag ska sova snart, ha det bra!

Key Lime-paj

Mamma och jag gjorde Key Lime-paj som innehöll bla kondenserad mjölk, digestivekex, skivade jordgubbar och lime!
Receptet kommer från Elle mat & vin
-

Dessert på G

Hmmm? ;)
ni får se sen!

Sista ridningen

Red ut med min ridgrupp idag, kommer sakna er i sommar!
Tillbaka på stallplan

@Lunch

Micromat till lunch både igår och idag, exlusivt! ;)

Mina fina

Drog och grillade, spelade kubb och myste med mina fina tjejer i Stadsparken idag! <3
-
-
Är så sjukt glad att vi hållit ihop alla dessa år, sedan lekis och dagis, det är nästan hela våra liv!

Villaområdets skräck

Jämförelse

Spiderman

Gör ni samma sak som jag eller? ;)

Mina Kameror

Fick en kommerntar angående vilken kamera jag har, eller snarare min kompis som undrade eftersom hon tittar efter en!
.
Den heter Nikon D80, det var min pappa som hade den först, men jag fick den senare i present eftersom jag fotar ganska mycket. Hade en kamera sen innan, Canon PowerShot SX10IS, som jag inte riktigt har koll på om det är en systemkamera eller inte. Men den har jag tagit mååånga bilder med, tyvärr är alla borta nu sedan ett datorbyte...Eller de kanske finns någonstanns, men har inte sett några av de bilderna på några år! Om jag inte minns fel har man vanliga AAA-batterier i den, smart! (men laddar ur betydligt snabbare än min andra tyvärr). Man kan filma med den och den är väldigt lätt och bra att förstå. (Nu blir jag sugen på att ta fram den igen och se om jag har några bilder kvar på den samt testa fota lite!)
.
Canon PowerShot SX10IS (INTE den jag använder idag)
Den kameran jag använder idag heter alltså Nikon D80, en ganska "vanlig" systemkamera tror jag. Jag har verkligen inte koll på vilken kamera som är "bra" eller "dålig" när det kommer till dessa kameror men jag gillar min! Jag har haft den i några år men fram tills för nån/några månader sen har jag fotat alltig på auto typ, men nu när jag börjat med manuellt (inte manuellt fokus dock, fattar inte hur man gör) märker jag vilken sjuk skillnad det är. Auto = grått och tråkigt! Denna kamera är lite svårare att förstå, och jag vet långt ifrån vad alla knappar och symboler betyder haha...Men jag har aldrig heller läst manualen, så det jag kan om den har jag utforskat och kommit fram till själv, vilket är ett bra sett att lära känna sin kamera tycker jag!
.
Som sagt vet jag inte så mycket om vad som är speciellt med den, men den kom ut 2006 och såhär står det på http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=111695: "

- Sensor med en upplösning på 10.2 megapixel i DX format: Fin känslighet och bruskaraktär för fantastiska utskrifter i minst A3 format- Hög hastighet, 3 bps upp till 100 JPG (Stor, Normal) eller 6 NEF (Raw) i rad- Intern bildprocess med extremt fina reproduktioner av färg, med väldigt naturliga övergångar och ton.- Snabb och exakt autofokus, med 11 flexibelt placerade punkter och ett nyutvecklat system för Auto områdes AF- Direkt respons och extremt kort slutarfördröjning gör kameran klar direkt när läget att fånga bilden infinner sig- Snabbredigering redan i kameran. Applicera D-lighting, korrigering av röda ögon, filtereffekter, enfärgade bilder och bildöverlägg direkt i kameran- Full kompabilitet med Nikon´s Creative Lighting System. Intern blixt med möjlighet att trådlöst styra två grupper av externa blixtar (SB-800, SB-600 och SB-R200) separat"

.

Sen såg jag att det stor många recensioner om den här (konkreta och bra!) : http://www.fotosidan.se/reviews/viewreviews.htm?ID=12992, den hade fått bra betyg av många!

Nikon D80

Imorgon kan jag ta bilder med båda på samma saker så ni får se skillnad om ni vill!? Blir väl en ganska bra jämförelse :)

Söndag

Är ju förkyld så har inte gjort mycket idag. Mamma skjutsade upp mig på stan och så lämnade jag tillbaka ett par solbrillor, köpte strumpor, hårolja och presenter till mamma som fyller år på tisdag. Försökte läsa igenom kapitlet i kemi men somnade. Haha så typiskt när man är sjuk...
Åkte och köpte Mc Wrap idag med mamma också! Mmmmmmmmmm nej den lägger man verkligen inte ifrån sig i första taget!

Förkyld...

Rolig start på sommarlovet!

LÄS! Sanningen om Tennessee Walking Horse...

Läste och citerar detta från Dressyrmupparna.se, något som man aldrig hör om, dels för att denna hästras knappt finns i Europa, och dels för att det som gör hemska grejer ofta har mycket makt och tystar ner det...
.
"De flesta vet nog att det används helt sjuka metoder för att få hästarna att gå i dessa extremt onaturliga gångarter, även kallade ”running walk” eller ”flat foot walk”, som är unikt för rasen. Klackar, kedjor, tyngder och frätande vätskor används bland annat för att få hästen att lyfta sina ben så högt som möjligt, alltså få den att tycka att markkontakten är väldigt otrevlig. Man skor till exempel avsiktligt på ett sådant sätt att sömmarna ska ge stort tryck mot hoven och skapa obehag. Kemikalierna som används är till för att fräta sönder hovsulan vilket också gör att hästen inte vill sätta ned hoven. Man trycker också upp sylar och nubb i hovsulan för att orsaka hemska tryck. Dessa metoder kallas gemensamt för ”soring”. Ju högre hästarna lyfter på benen, desto högre poäng får de från domarna..."
.
Sanningen, otäck men sann...

Dessa hästar har inte en speciell kroppsbyggnad jämför mot någon annan häst, från början är de som vilken häst som hellst, men vad dessa människor gör är att de plågar hästarna bara för att få applåder. Allt tystas ner, ingen uppmärksammar detta djurplågeri. Pengar är makt...

SOMMARLOV!

Då är jag friiiii! Eller ja, efter torsdag egentligen då efter min kemikompletering... Men det har varit en bra dag, skolavslutning och kramar, och sedan ut till naturens hus med mamma, pappa, farfar och min farbror Mats som kommit hit från Tyskland.
Haha förresten, Karros bilparkering är helt uppriven, de har bestämt sig för att gräva upp där pga. arkeologiska fynd...
Det ligger troligtvis ett gammalt fängelse från 1600-talet om jag minns rätt där under, haha!
OCH GRATTIS TILL ALLA STUDENTER! :D

Grillchill med NAC11!

Igår hade jag inga lektioner utan fick bara tillbaka prov osv. Fick reda på att jag måste komma till skolan torsdag nästa vecka (PÅ MITT SOMMARLOV) för att kompletera i kemi... :(
Eftermiddagen fikade vi med klassen, alla tog med något och på kvällen samlades vi och grillade i Skytteparken! Och så fyndade jag lite inne på Bik Bok :)
Förmiddagsfika (lunch)
Eftermiddagsfika (lunch del 2)
Kommer att sakna bästa NAC11 något otroligt i sommar!
Och tyvärr byter några till natur-samklassen också, men vi kommer träffas endå!
-
Efter grillningen med klassen träffade jag Hanna och vi gick runt ite på stan och tittade runt lite. Är ju Marknadsafton! Vi åkte hem tilll mig sedan och spenderade lite tid geon att ta kort...;)
-
-
-
Visst är vi fina? ;)

Krampen!

-
-
-
Hades med ett grishuvud högst upp på bron...
Spexgrenen. De som står på axlarna hoppade sedan upp och gjorde en bakåtvolt och landade bakom, alla 4 samtidigt!

PILT MAKT, GRISSLAKT!

Vi förlorade Krampen idag, det sjuka är dock att vi vann med 3/2. Men när det stod 3/1 till oss var det dragkamp som grisarna vann, alltså vinner de fast det är 3/2. Surt!
.
Lägger upp bilder sen, men vad som än händer, EN GÅNG PILT, ALLTID PILT.
Grattis grisar! Vänta bara till nästa år, då kommer ni ångra att ni gick ur svinstian!

Tröja

Rosta Gärde. Imorgon. Krossa grisar.
Glömde bort att ändra kamerainställnigar sen igår om det ser lite konstigt ut...
-

Stjärnparaden - Alexander den Store

Igår var Hanna och jag på Stjärnparaden! Stjärnparaden är teater (där publiken hela tiden ropar tex. "omstart", "mer kärlek" eller "på franska" osv) och skådespelarna improviserar, musik, dans, stalinbaletten och såklart TGK, Teknis Goss Kör. Stalinbaletten är killar i trikåer som dansar och TGK är killar från Teknis på rudbeck som sjunger lite trevliga låtar iförda skjortor och kilt. Och ingenting under. Vilket publiken fick bevis på! Haha :D
Husbandet, kompis på gitarr och sång!
-
-
Publiken: SHUFFLA!
Publiken: SMYG MER
Stalinbaletten
-
-
TGK
Jäkligt duktiga och råa, jäkligt roligt!

KARROFEST!

Igår var det Karrofest, jäklar va kul det var!!! Tycker dessutom att det var lite extra att fira denna gång också,sista festen för 3:orna, jag har fått veta att jag får E i tyska (har ju fått IG-varning så är superglad!), och mittförsta gymnasieår är om en vecka över.
Hade helt sjukt roligt och dansade som aldrig förr haha :D Idag när jag vankade kunde jag knappt gå, minavader är som vedklabbar typ! Attans vilken träningsvärk jag har i dem! Men det visar väl bara på att det var bramusik och jag har haft kul! ;)
.
Tema för denna gång var reality-tv och jag fick se många olika serier på ett och samma ställe haha... :D Igårklädde jag inte ut mig, men hade ju som sagt planer på förra årets Big Brother Sara.
Tack för en riktigt grym kväll alla som gjorde den helt underbar!

Bilder från min första Karrofest förra året innan vi drog iväg :)

Byggarbetare, militär, superhjältar och jag som hollywoodfru

Lyckades cykla med mina vedklabbar till vader till skolan i regnet, och sedan ha en engelska redovisning idag.Men det var väl sådär lagom kul med några få timmars sömn kan jag ju säga. Men det var helt kalrt värt det! :)
Idag på ridningen rider inte jag, idag är ju det den halvan av gruppen som inte red förra veckan som ska hoppa medans vi andra har teori genom att titta!:) Dock blir det nog inomhus för dem pga vädret. :( Hade nog inte klarat av att rida med mina vader idag, haha!:D
RSS 2.0