Trött

Är så trött, mitt skrivande av kemilabbrapporten går långsammare än snigelfart, på riktigt alltså. Men så är jag när jag skriver, det tar en jäkla tid, men om jag har tur är det värt det. Har inte gjort mindre än 3 tabeller och lagt in i rapporten, räknat fram medelvärde och diskuterat med mig själv. Det är så tråkigt och min hjärna står på stand-by-läge och jag hittar inte knappen för att starta den igen. Nu verkar inte heller datorn och min mobil vara sams heller = inga bilder. Men kan berätta att jag och en kompis (hon fattade allt, jag mest bara OK, haha) gjorde IQ-test idag på 39 frågor av MENSA-modellen och vi kom upp i 130 i IQ! Så en liten kul jämförelse är denna: Vilka nivåer för intelligens finns?
  1. över 140: Geniintelligens – absolut begåvning för kreativa aktiviteter, bestämmer riktningar för andras inlärning (0.2%)
  2. upp till 140 Exceptionell överintelligens – extraordinär begåvning för kreativa aktiviteter, utmärkt chef eller specialist (2.8%)
  3. upp till 130 Högt över normalintelligens – klarar lätt av studier på universitetsnivå, kan uppnå utmärkta resultat i kreativa eller chefspositioner (6%)
  4. upp till 120 Över medelintelligens – klarar universitetsstudier, med god arbetsmoral, kan få ett mycket bra jobb (12%)
  5. upp till 110 Hög medelintelligens – klarar universitetsstudier med svårigheter. Med konsekvens och hårt arbete kan en person på denna nivå erhålla samma sociala klassificering som personerna i den föregående kategorin (25%)
  6. upp till 100 Medelintelligens – kan klara studentexamen, klara av ett arbete på mellannivå (25%)
  7. upp till 90 Strax under medelintelligens – kan klara av grundskola och arbetar bra i manuella yrken (10%)
  8. upp till 80 På gränsen till låg intelligens – klarar grundskola med svårigheter, framgångsrik i specialskolor (10%)
  9. upp till 70 Imbecill, låg intelligens – om han/hon undervisas på ett bra sätt klarar han/hon specialskola (6.8%)
  10. upp till 50 Idiot, medelnivå av låg intelligens – icke lärningsbara men antar självförsörjande vanor (2%)
  11. upp till 20 Imbecillitet, allvarligt låg intelligens – olärbar och inte träningsbar (0.2%)
Alltså tillhör vi, eller mestadels hon då, 6% av befolkningen som har "Högt över normalmalintelligens"! Coolt va? Har tagit kort på det, resultatet vi fick alltså, men får ju inte över några bilder till datorn... 100 är medelintelligens (IQ) ;)
Ska nog ta och göra testet helt själv någon dag eftersom jag tcyker sådant är ganska roligt att veta! :)
 

Källa (ej testet vi gjorde): http://www.iq-test.se/faq/


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0